Личности

Хилари Клинтън подаде глава изпод нафталина: Путин планира да унищожи САЩ!

Хилари Клинтън подаде глава изпод нафталина: Путин планира да унищожи САЩ!

maxresdefault.jpg-3500-2212-

 

Бившият кандидат-президент на САЩ Хилари Клинтън заяви в интервю за Variety, че президентът на Русия Владимир Путин възнамерява да „унищожи Съединените щати“, съобщи Лента.ru

Според Клинтън „технологическите сили, които са се наговорили да саботират президентската ѝ кампания през 2016 година“, продължават да оказват влияние на американската политика.

„Мисля, че е важно да се научат истинските уроци от последната (президентска – бел. ред.) кампания. „Технологическите“ сили са заинтересовани не само от влияние върху изборите и политиката. Те възнамеряват да повлияят на икономиката и на нашето единство като нация“, заяви Клинтън.Тя заяви, че кампанията по дезинформация, която е провела Русия, е намалила шансовете ѝ да спечели изборите. Това е постигнато с помощта на социалните мрежи, които не били готови да се борят с „фалшивите новини“.

Клинтън подчерта, че за първи път в историята „технологичната революция се е използвала като политическо оръжие“. „Важно е американците и хората в областта на технологиите и бизнеса да са разбрали, че Путин иска да ни съкруши. Той е дългогодишен агент на КГБ“, заяви Клинтън.

След президентските избори в САЩ се провежда разследване на предполагаемата намеса на Русия в предизборната кампания. Инициаторите му, много от които привърженици на Демократическата партия и на Клинтън, обвиняват Русия в серия от кибератаки срещу американските политически организации.

ЦРУ, ФБР и Агенцията за национална безопасност в предварително подготвен доклад посочват, че руският президент Владимир Путин лично е разпоредил организирането на кампания, която да доведе Тръмп до победа. Москва многократно отхвърли всички подобни обвинения.

Руски дневник

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023