Личности

„The Guardian“: Тръмп ще направи „уникално предложение“ на Путин, което може да промени хода на историята!

„The Guardian“: Тръмп ще направи „уникално предложение“ на Путин, което може да промени хода на историята!

тръмп-путинphoto_verybig_1486049
По време на предстоящата среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург Белият дом може да предложи руските санкции да бъдат отменени. Президентът на САЩ може да се съгласи на отстъпки, за да ги използва в качеството на „козове” в хода на предстоящите преговори с президента на Русия, пише британският вестник „The Guardian“, позовавайки се на двама американски чиновници, пожелали да запазят анонимност, но добре запознати със ситуацията.
По данни на изданието, служителите на Националния съвет за сигурност на САЩ са получили нареждане да разработят „практически предложения” за първата среща между Тръмп и Путин, в частност, става дума за отменянето на санкциите от две руски дипломатически резиденции в САЩ, които на руснаците бе препоръчано да напуснат от администрацията на Обама през 2016 година.

Заедно с това, е отбелязва, че „едностранните отстъпки, насочени към затоплянето на американско-руските отношения, предизвикват силна съпротива от страна на Националния съвет за сигурност и Държавния департамент”. Изданието също подчертава, че засега не е ясно какво ще поиска Тръмп в замяна на отмяната на ограниченията.

По-рано днес Кремъл потвърди, че Путин и американският му колега Доналд Тръмп ще се срещнат в кулоарите на Г-20 в Хамбург следващата седмица, но отделна среща не е планирана. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световни агенции.

При всички положения те ще се срещнат там, в кулоарите на тази среща на върха, но към момента не е планирана отделна среща“, поясни Песков.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров обяви, че „вероятно няма да е правилно„, ако Путин и Тръмп не разговарят на срещата в Германия.

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023