Личности

Тръмп посече „Ню Йорк Таймс”: Този пропадащ вестник ни попречи да ликвидираме лидера на „Ислямска държава”!

Тръмп посече „Ню Йорк Таймс”: Този пропадащ вестник ни попречи да ликвидираме лидера на „Ислямска държава”!

epaselect epa06004461 US President Donald J. Trump announces that the US is withdrawing from the Paris climate accord during a Rose Garden event at the White House in Washington, DC, USA, 01 June 2017.  EPA/SHAWN THEW

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нанесе безпощаден удар по вестника „Ню Йорк Таймс” и неговите „подмолни намерения”, твърдейки, че една от новините на изданието е попречила на план за неутрализирането на лидера на терористичната групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади.
„Пропадащият „Ню Йорк Таймс” предотврати опит на САЩ да убие най-издирвания терорист, ал Багдади. Техните подмолни действия срещу националната сигурност”, написа Тръмп в серия от сутрешни туитове. Тръмп не даде подробности около обвиненията си срещи вестника.
От The New York Times са заявили пред Politico, че са поискали обяснения от Белия дом. Американските медии спекулират, че Тръмп е имал предвид новина на Фокс относно коментари на топ генерал, направени в хода на конференция, посветена на сигурността, провела се в петък в Аспен.
На срещата генерал Тони Томас – ръководител на Командването за специални операции на армията на САЩ – е казал, че американските сили в един момент „са били изключително близо” до Багдади, след като през 2015 година в резултат на специална операция е била получена информация относно ислямистката групировка.
Fox News съобщи, че Томас е заявил в рамките на форума, че войници на САЩ „са имали много добра следа” за местонахождението на лидера на ИД. „За нещастие обаче, информацията е била съобщена от виден национален вестник седмица по-късно и тя е станала безполезна”.
Министърът на отбраната Джеймс Матис каза в петък, че според него Багдади е все още жив. По-рано се появиха твърдения, че лидерът на ислямистите е убит. „Издирваме го, смятаме, че той е все още жив”, заяви шефът на Пентагона.

https://www.blitz.bg/svyat/trmp-poseche-nyu-york-tayms-tozi-propadashch-vestnik-ni-poprechi-da-likvidirame-lidera-na-islyamska-drzhava_news531242.html

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023