САЩ

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! САЩ започна обиски в руското търговско представителство във Вашингтон! Москва се закани да отговори подобаващо!

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! САЩ започна обиски в руското търговско представителство във Вашингтон! Москва се закани да отговори подобаващо!

1504379194-1
В търговското председателство на Русия във Вашингтон започнаха обиски, предава кореспондентът на РИА Новости. Както съобщава представителят на посолството на страната Николай Лахонин, по време на обиските присъстват и дипломати.
„След настоятелно искане от руска страна сътрудниците на посолството бяха допуснати на огледа“, разкрива той. В самото търговско представителство заявиха, че смятат обиските за „насилствено присвояване“, което нарушава международните конвенции.
Оттам отбелязват още, че са успели да изнесат всички вещи, необходими за нормалното функциониране на дипломатическата мисия на Русия.
По-рано днес Министерство на външните работи на Русия връчиха на съветника на посланика на САЩ в Москва протестна нота. Поводът бе именно намерението на САЩ да проведе обиск в руското търговско представителство във Вашингтон.
Във външнополитическото ведомство нарекоха обиските безпрецедентна, агресивна акция, която американските спецслужби могат да използват дори и за провокация, ако например подхвърлят компрометиращи предмети.
От външно министерство отбелязват още, че Москва си оставя правото да отговори с ответни мерки и настояха САЩ да прекрати „грубите нарушения на международното право и да се откажат от посегателството върху имунитета на дипломатическите представителства на Русия“.

https://www.blitz.bg/svyat/naprezhenieto-eskalira-sashch-zapochna-obiski-v-ruskoto-trgovsko-predstavitelstvo-vv-vashington_news540868.html

More in САЩ

Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024