Европа

ПОЗОР! Европейският парламент се оказа мръсен и гнусен боклукчарник! Разкриха секс терор и изнасилвания, поне 30 са жертвите!

ПОЗОР! Европейският парламент се оказа мръсен и гнусен боклукчарник! Разкриха секс терор и изнасилвания, поне 30 са жертвите!

ЕП768x432

“Политико” с шокиращо разкритие за секс терор и изнасилвания в Европейския парламент, поне 30 са жертвите, сред които има и мъже!

Докато евродепутатите се готвят да обсъждат сексуалното насилие, политиките и процедурите на самия Европейски парламент при подобни ситуации също бяха разкритикувани, пише Politico, цитиран от “Фокус”. Жертви на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати заявиха, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добреустановени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която „не е получавала никакви формални оплаквания“.

Въпреки това четири жени, които се идентифицираха като парламентарни служителки казаха, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено. Предполагаемите жертви описаха обстановката в ЕП като „култура на мълчанието“.

Една жена заяви пред Politico, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители. Депутатски асистент заяви, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

„Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена“, заяви жената. „Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията“, добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети „подходящите мерки“, включително и уволнения. / БЛИЦ

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024