Икономика

Гинка Върбакова проговори за драма на летището в Прага – загубила част от багажа си, сред товара бил и договорът за сделката!

Гинка Върбакова проговори за драма на летището в Прага – загубила част от багажа си, сред товара бил и договорът за сделката!

1519578140-1
„Изпускайки полет от Прага сега загубих част от багажа си. Договорът за сделката беше най-ценният товар обаче. Носихме го обаче в ръчния багаж. Теглото му е 15 килограма“, разкри тя в ефира на „Здравей, България“.
„Познавам Теменужка Петкова от 20 години. Случайно се срещнахме, запознахме се исприятелихме. Благодарение на нея в последните години енергетиката беше оздравена и тези критични моменти, които имаше преди това с този сектор, са вече минало.
Цялата сделка се проведе по чешкото законодателство. Всички разговори бяха в Прага и българското правителство, министри или политически лица, не са имали никаква информация за нея.
Не знам защо госпожа Петкова е подала оставка. Тя е експерт и няма нищо общо със сделката, която ще сключим. Други политици не познавам, защото не бях известна в тези среди.
Аз работя в сферата на бизнеса и така смятам да остане. Не искам да бъда използвана за политически цели“, каза Върбакова.
„Процедурата беше открита, и то повече от една година. Излизаше постоянно информация кои са кандидатите за покупката на дружеството. Учудвам се каква е тази истерия, защото от година медиите показват кои бяхме кандидатите“, каза тя.
„Към момента моите компании са много стабилни. Плащам си данъците. Няма банка, която да финансира такава сделка, ако собственикът, тоест аз, имам задължения“, заяви Върбакова.
„Категорично не възнамеряваме да продаваме собствеността на дружеството на трето лице“, добави тя.
От 20 години живея в София иначе съм от Пазарджик. От 20 години съм в бизнеса, а от 10 се занимавам сериозно с енергетика. Не съм нова и посадена от някъде.

„Приятели и близки се ядосват и се сърдят как може да се говорят такива неща за мен. Ядосват се защо ми се говори на малко име“, възмути се Върбакова.

https://www.blitz.bg/ikonomika/ginka-vrbakova-progovori-za-dramata-na-letishcheto-v-praga-razkri-kolko-miliona-ima-i-shche-preprodade-li-chez_news581959.html

Икономика

More in Икономика

170938697964055

Фалира още един легендарен български завод от времето на НРБ, а НАП се видя в чудо с работниците

март 2, 2024
булсат

КЗК разреши на „Виваком“ да купи „Булсатком“, служители излязоха на протест срещу сделката

февруари 1, 2024
FILE PHOTO: The logo of Bosch is pictured on its headquarters in Stuttgart April 18, 2013.  REUTERS/Lisi Niesner

Голяма немска компания с бизнес у нас закрива работни места, стотици ще изгорят

януари 21, 2024
1705663360_5

Евростат: 11% спад на БГ производството за година

януари 20, 2024
немски

Немски гигант си тръгна от България – продаде чисто нов завод в Русе, вместо да стартира производство

януари 15, 2024
Image_16800167_40_0

Докъде се докарахме: Съседите, вкл. Северна Македония, ни спасяват с тока, вносът вече е над 25%

януари 12, 2024