Политика

Караянчева за скандала с недопускането на майките в НС: Облеклото трябва да отговаря на авторитета на институцията! Трябваше да се преоблекат

Караянчева за скандала с недопускането на майките в НС: Облеклото трябва да отговаря на авторитета на институцията! Трябваше да се преоблекат

 

big_00002175d

 

 

 

Решението майки на хора с увреждания да не бъдат пуснати в парламента заради тениски с надпис „Системата убива” е „недоразумение”, но НСО и зам.-председателят на НС Емил Христов (ГЕРБ) са си свършили добре работата. Това заяви в студиото на „Лице в лице” председателят на институцията Цвета Караянчева.

„Разрешение за влизане на тези дами е имало, но те са били спрени, защото имаме Правилник за посещаване на Народното събрание и там пише, че „в сградата на НС се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията и съответства на общоприетите правила”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Просто е трябвало да се преоблекат, да не бъдат с тези тениски, които са вид агитация”, заяви тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според нея става дума за „измислен скандал” и ГЕРБ ще подкрепят Христов при евентуално гласуване на оставката му в пленарна зала. По думите й БСП са използвали ситуацията, „за да получат медийна изява, да се получи скандал”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По повод искането на ДБГ зам.-председателят от „Атака” Явор Нотев да се оттегли заради визитата си в Крим, Караянчева посочи, че той не е бил в командировка от НС, а е пътувал с пари на партията си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Единственото, за което съм уведомена, е, че те (Нотев и Волен Сидеров – б.р.) ще отсъстват от парламента. „Атака” са самостоятелна партия, ние следваме евроатлантическата позиция”, обясни председателят на НС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя нападна президента Румен Радев, който е в тежък конфликт с ГЕРБ и особено със зам.-председателят Цветан Цветанов след последния КСНС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
„Държавната институция в лицето на г-н Радев прекрачи една червена линия, която я има във всички демократични цивилизации. Трябва думите да се претеглят, защото не сме случайни хора”, заяви Караянчева и подчерта, че е недопустимо президентът да напада Цветанов („председателят на най-голямата парламентарна група, който е избран преди само една година на избори”).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По повод твърденията, че държавният глава работи по свой политически проект, тя подчерта, че „успешна партия се прави с ентусиазъм, вдъхновение, оптимизъм, надежда. Не се прави с жлъч, подхвърлени подмятания, със слушане на определена групичка хора, която му дава грешни съвети”.

 

 

 

https://petel.bg/Karayancheva-za-skandala-s-maykite-v-NS–Oblekloto-tryabva-da-otgovarya-na-avtoriteta-na-institutsiyata__261681

 

 

 

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024