Европа

Обесиха показващия средни пръсти на народа Макрон! Десетки хиляди протестираха срещу политиката на френския президент! СНИМКИ

Обесиха показващия средни пръсти на народа Макрон! Десетки хиляди протестираха срещу политиката на френския президент! СНИМКИ

101395_660_370

 

 

 

 

 

Хиляди хора излязоха на протест срещу политиката на френския президент Еманюел Макрон в Париж.

 

 

 

 

 

 

 

 

Демонстрацията не е официално обявена като протест и е под надслов  „парти“ по случай първата годишнина от встъпването му в длъжност. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По официалните данни на полицията в „партито” в столицата се включиха 40 хиляди души. Според организатора крайнолявата партия на бившия кандидат-президент Жан Люк Меланшон „Неподчинена Франция“ обаче броят на участниците в митинга са 160 хиляди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протестът е мирен и спокоен. Много от демонстрантите дойдоха на митинга със семействата си, протестиращите вървят по улиците на града. В ръцете им могат да се видят транспаранти с надпис „Не на президента на богатите“,“ Всички сме едно“,“Не на социална революция“, „Съществува алтернатива“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Някои от атрибутите на демонстриращите обаче бяха стряскащи, като това, че той бе представен като вампир бе най-малкото. Негова кукла, показваща средни пръсти, очевидно на не богатите хора, например бе обесена.

 

 

 

 

Редът в града се наблюдава от около 2 хиляди полицаи и жандармерия. Решението за засилване на мерките за сигурност бе взето след бунтовете на 1 май във френската столица, които избухнаха по време на празничното шествие.

 

 

 

 

 

 

 

След това групата от 1200 анархисти и леви, облечени изцяло в черно и криещи лицата си зад маски, се присъединиха към колоната на мирни демонстранти, и започнаха да чупят прозорците на кафенета и магазини по пътя си, както и да подпалват автомобили, велосипеди и кофи за боклук.

 

По-малки протести се провеждат днес още в Тулуза, Бордо, Страсбург.

 

 

 

 

 

 

Според организаторите това е само първата стъпка от поредица от протестни действия, планирани във Франция през следващите месеци. Представители на няколко асоциации, синдикати и политически партии вече обявиха, че планират да организират „нов ден срещу политиката на Макрон“ на 26 май.

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024