Коментари

Боян Чуков: Източноевропейските елити са в паника заради срещата Путин-Тръмп

Боян Чуков: Източноевропейските елити са в паника заради срещата Путин-Тръмп

 

чуков768x432

 

 

 

Предстоящата среща на Путин с Тръмп тревожи силно днешните източноевропейски елити. Тактическото сближаване на Москва и Вашингтон обезценява за американците стойността на Източна Европа като „буферна зона“ между Русия и западноевропейските страни в ЕС. Това ни най-малко все още не значи, че Пентагонът и ЦРУ окончателно са се отказали от своите предишни планове срещу Русия и Китай.

 

 

 

 

 
Днешните източноевропейски елити са кадрувани от администрацията на Барак Обама и Хилари Клинтън. Те са формирани in vitro в институтите на демократическата партия на САЩ с основно предназначение да обслужват либералната глобализация налагана до този момент силово от Пентагона и ЦРУ. И носеща единствено и само ползи за транснационалния капитал.

 

 

 

 
Днес в Европа броди призракът на Стивън Бенън (идеолог на Тръмп), който насърчава европейските консервативни сили. И призовава за смяна на управляващите либерални европейски елити с консервативни такива.

 

 

 
Доналд Тръмп руши всичко изградено от ултралибералните американски демократи и глобалисти. Защото европейските елити, формирани и опекунствани от Обама, Клинтън и Нюланд по правилата на глобалните ултралиберални канони работеха и работят за сметка на американската държава и лично срещу него.

 

 

 

 
Най-ярък пример е Ангела Меркел, която е фронтмен на Хилари Клинтън в Европа. Затова Доналд Тръмп на предишната среща на върха на НАТО „подритва“ и „подбутва“ премиера на Черна гора и замерва на G-7 Ангела Меркел с бонбони.

 

 

 
Източноевропейските елити, хранени от Брюксел и опекунствани от демократите в лицето на „дълбоката държава“ във Вашингтон, са в паника. Тръмп e иззел стратегическата инициатива от ултралибералите в САЩ.

 

 

 
Путин и Тръмп са ситуационни партньори за ужас на днешните източноевропейски елити, които години наред се тълпяха да закусват с Барак Обама. Брюксел и Вашингтон се развеждат, а източноевропейците все повече започват да приличат на деца на разведени родители, които не знаят какво да правят.

 

 

 

 
Дали обичат повече „татко“ Тръмп или „майка“ Меркел? Най-страшната заплаха за източноевропейските елити не е митичната руска агресия. А последствията за тях в личен план от драматичната раздяла между Брюксел и Вашингтон.

 

 

 

 
Затова като инстинкт за самосъхранение източноевропейските елити истерично раздухват „руската заплаха“, а в последно време и китайската. В Източна Европа сме в навечерието на смяна на „декорите“.
 

 

 

 

За съжаление българският политически елит не е осъзнал, че живеем вече в друг свят. И продължава да пее ретро песни в стил „едно си баба знае, едно си баба бае“.

 

Боян Чуков, фейсбук

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024