Политика

Президентът имал „къртица“ в обкръжението на Борисов, затова изпреварил с вето, обяви Цветанов

Президентът имал „къртица“ в обкръжението на Борисов, затова изпреварил с вето, обяви Цветанов

Борисов-радев-спор

Президентът Румен Радев явно е имал изпреварваща информация за вчерашното ни заседание при премиера Бойко Борисов. Това предположи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на извънредната пресконференция, на която бе съобщено, че управляващата партия ще покрепи ветото на държавния глава върху поправките в закона за приватизацията и следприватизационния контрол. От което излиза, че президентът Радев има къртица в обкръжението на премиера Борисов.

Коментарът на Цветанов бе в отговор на журналистически въпрос дали безпредентното решение на ГЕРБ не е свързано с наложеното днес вето. От думите на шефа на депутатите на ГЕРб стана ясно, че решението за отмяната на скандалните промени е взето в понеделник. В същото време още вчера в определени медии, близки до вицепремиера Валери Симеонов, се появи неофициална информация, според която президентът Румен Радев подготвя мотивите за спирането на лобистките законови промени.

Ще покажем политическата воля на ГЕРБ с решението, което сме взели на база и ветото от днес на президента, но и вчерашните разговори с премиера. Това, което ние правим и винаги сме правили е да работим само и единствено водени от обществения интерес“, каза Цветан Цветанов.

На вчерашната среща при премиера Бойко Борисов са присъствали министрите на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов и депутатите Делян Добрев и Даниела Савеклиева. Кой от тях е издал намеренията им на президента, не стана ясно.

Това, което имаме да съобщим днес е, че в утрешния ден председателят на парламента Цвета Караянчева ще обяви ветото на президента в пленарна зала, с което започват да текат съответните срокове.

Ще се постараем в рамките на утрешния ден да бъде проведено заседание, което ще бъде свикано от зам.-председателя на икономическата комисия. По този начин ще покажем политическата воля на ГЕРБ и с решението, което сме взели на база и ветото от днес на президента, но и вчерашните разговори с премиера“, обясни Цветанов.

Той допълни, че на вчерашната среща са били обсъдени добрите страни на законопроекта, свързани с електронната платформа, която дава възможност за повече прозрачност на приватизационните сделки и със законодателните промени, внесени между първо и второ четене от Делян Добрев, свързани със Закона за енергетиката.

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024