Коментари

Пълна абдикация! Борисов за фирмата, която поддържа регистъра: „ако си вдигнат шапката, направо ще ни сринат“

Пълна абдикация! Борисов за фирмата, която поддържа регистъра: „ако си вдигнат шапката, направо ще ни сринат“

 

640-420-emocionalnata-rech-na-bojko-borisov-v-parlamenta

 

 

Тотална безпомощност и снемане на всякаква отговорност от себе си и управлението на държавата демонстрираха Бойко Борисов и ГЕРБ по време на извънредното заседание на парламента. След като се направи на утрепана лисица и с почуда запита за какво го викат в залата по казуса „Олимпик“, Борисов на бърза ръка прехвърли вината на КФН, която била избрана от Народното събрание.

 

Той – както обикновено – ни чул, ни видял. Не бил запознат, нямал нищо общо, а правителството му – цялото в бяло. За скандала с Търговския регистър колегата му Цветанов пък върна лентата чак в далечната 2007 г., за да направи „червена връзка“ с избора на фирма „Лирекс“, отговаряща за системата, и да попита дали не е налице „умишлен саботаж“ – сиреч, пак опозицията виновна.

 
Трудно е да се опише подобна безочливост. А още по-трудно е да се определи докъде може да стигне Борисов в безотговорното си поведение, наглост и безхаберие, след като поиска депутатите да решат занапред кой и как да се грижи за сигурността на електронните системи на ДАНС, митниците, прокуратурата, съда и всички останали институции.

 

 
Важното е парламентът да го направи – било със закон, с обществена поръчка, с някаква програма, но не и самият той да е на „топа на устата“. А като допълнително оправдание дори посочи Холандия, която се отказала от електронното гласуване заради ненадеждност и за повече киберсигурност. И всичко това – след като години наред уж изгражда електронно правителство, налива милиони и се тупа в гърдите колко голям европеец е станал.

 

 
Да вдигнеш ръце в такъв момент, след като 10 години си на власт – какво по-голямо публично признание за провал! 10 години, през които изглежда всичко се движи на автопилот, без да се знае кое как функционира в държавата.

 

 

Сякаш всичките тези органи и ведомства са лишени от права, задължения, възможности, да не говорим за професионализъм, така че да не допускат подобни сривове и повсеместен хаос. Затова допълнително трябвало да си направим паралелен „секретен център“, а не тайните на държавата да са поверени на „някаква фирма“.

 
Не, драги Борисов! На това му се вика пълна абдикация и прехвърляне на вината от болната на здравата глава. Колко пари потрошихте за електронно правителство, вместо да поверите всичко на БАН, където бъка от специалисти в тази област. Ама оттам пари няма да ви паднат…

 

 

А да признаеш публично, че си станал заложник на частна компания, от която зависи националната сигурност на държавата, щото „ако си вдигнат шапката, направо ще ни сринат“, това изисква едно – незабавна оставка! Всичко останало е паническо бягство, чийто край вече се вижда.

 

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024