Европа

Орбан твърд срещу Брюксел: Унгария няма да отстъпи пред фалшиви обвинения заради мигрантите

Орбан твърд срещу Брюксел: Унгария няма да отстъпи пред фалшиви обвинения заради мигрантите

орбан402460791

 

 

 

 

 

Депутатите от Европейския парламент искат да въведат санкции срещу Унгария заради отказа й да приема мигранти. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

 

 

 

 

 

 

„В Европейския парламент мнозинството депутати подкрепя миграцията. Те искат да отмъстят на Унгария заради това, че унгарците са решили да не превръщат своята страна в страна на мигранти. Истината е, че са ни произнесли присъда, но аз ще защитавам Унгария срещу лъжливите обвинения“, се казва във видеопослание на Орбан, публикувано на неговата страница във Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

Тази седмица ЕП трябва да проведе заседание за въвеждането на санкции спрямо Унгария заради отстъплението от демократичните принципи на европейската общност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В случай, че гласуването е положително, Европейската комисия ще получи възможност да лиши Будапеща от правото на глас в Съвета на Европейския съюз.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Представители на ХДС на канцлерката Ангела Меркел заговориха за възможността партията на Орбан ФИДЕС да бъде изключена от ПГ на Европейската народна партия в Европарламента.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В отговор на тези заплахи австрийският вицеканцлер и лидер на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе предложи на Орбан, ако бъде изключен от ЕНП да създадат обща парламентарна група в Европарламента.

 

 

 

 

 

 

„Каня унгарския премиер Виктор Орбан и неговата партия ФИДЕС за сътрудничество в обща парламентарна група“, написа Щрахе във Фейсбук.

 

https://www.blitz.bg/svyat/viktor-orban-razmakha-prst-na-ep-ungariya-nyama-da-stane-zhertva-na-falshivi-obvineniya-zaradi-bezhantsite_news626271.html

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024