Политика

Беновска се ожали за отнета акредитация: Г-н Радев, Президентството не е ваше собствено ЕООД

Беновска се ожали за отнета акредитация: Г-н Радев, Президентството не е ваше собствено ЕООД

БЕНОВСКАiliiana-benovska-obezobrazena-pri-tejka-katastrofa-5-dni-bila-na-granicata-mejdu-jivota-i-smartta-1

 

 

 

 

Първата обслужваща Борисов и ГЕРБ цигулка – Илияна Беновска – отново нападна президента Радев. И  този път се ожали заради отнета акредитация за отразяване на Президентството.

 

Ако това е истина, то причините са повече от ясни –  поведение, несъвместимо с журналистическата етика.

 

 

 

И така:

 

Президент Радев, още преди да станете такъв ви задавах въпроси по важни за обществото теми. Продължих да питам и когато ви избраха за президент. Окуражих се да питам, защото повярвах ,че сте страж на свободата на словото, когато заявихте :„…България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите?“ / цитирам сайта на президента от 25.04.2018 г.

 

 

 

В повечето пъти или вие се измъквахте или ваши субекти ви измъкваха от държавнически отговор. Ще се срамувам от вас, като президент, ако това, което получих на мейла си е вашият отговор на моите въпроси: „Вашата акредитация за отразяване на събития на президентската институция е отнета заради поведение, несъвместимо с журналистическата етика.“

 

 

 

На 28.1.2019 г. , вие, господин президент Радев, ще направите пред медиите 2-годишния си отчет. Ще ми дадете ли право да „осветя“ 2-годишният ви отчет? Нали искате „повече светлина“ ? Или моите въпроси ви „осветяват“ не в режисиран от вас спектакъл?

 

 

 

Сигурна съм, че ако премиерът Бойко Борисов, председателят на „“ НС Цвета Караянчева, някой министър, политик, индустриалец, медия забрани достъпът на журналист или на когото и да било пръв ще се провикнете:“ Цензура!“ И ще ги сочите с пръст и пред Европа.

 

 

 

 

Задавала съм въпроси на всички президенти на България от 1992 г. Президенството не е ваше собствено ЕООД. Свещеното задължение на Президента на България е да е на светло пред всички българи. Уж, се обявявате за свобода на словото, но проактивно ставате Главният цензор на парламентарната република и то, в нарушение на Конституцията:

 

 

 

 

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

 

 

 

Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. (2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права.

 

 

 

Погазвате и Закона за радиото и телевизията

Чл. 11. (1) Всяко мнение може да бъде изразявано свободно в медийните услуги.

 

 

 

Питам ви, президент Радев:

1.Вицепрезидентът Илияна Йотова произнасяла ли се е да ми бъде отнета акредитацията ? Защото, вие, сте избрани заедно и тя вие придаде собствения си авторитет, компетенция и избиратели, за да станете президент.

 

 

 

2.В кои президентски документ сте формулирал що е „поведение, несъвместимо с журналистическата етика“ и съответно, антипода му – „поведение, съвместимо с журналистическата етика“?

 

 

 

3.Какви са наградите ви за „поведение, съвместимо с журналистическата етика“ : орден, финансово поощрение, пожизнена акредитация ?

Аз съм Беновска. И ще продължа да питам.

 

Канал 3

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024