ИНЦИДЕНТИ

Пак безчинство: Ром нападна с брадва курсанти от Националния военен университет

Пак безчинство: Ром нападна с брадва курсанти от Националния военен университет

 

брадва768x432 (1)

 

 

На 13 януари към 19.00 часа курсанти от Националния военен университет са били нападнати снощи, докато пътуват в посока от Сливен към село Гурково. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

 

 

 

Автомобилът им е засечен от друг автомобил. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

 

 

 

 

 

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. По случая е образувана проверка, а нападателят е задържан за 24 ч. в Районното управление на МВР-Казанлък. Задържаният е Йордан Пенев.

 

 

 

Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди. Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

 

 

 

От Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив дадоха още подробности:

 

 

 

 

 

 

 

По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г. При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри – изпреварвания, като на 7 км преди гр. Гурково, М.Т., която шофирала лек автомобил “Опел Корса“, спряла напречно на осовата линия, а водачът на лек автомобил “Ауди“ спрял след автомобила, управляван от нея. Й.П., на 32 г., слязъл от лекия автомобил и нанесъл удари с брадва по предно панорамно стъкло и преден капак на лек автомобил “Ауди“, след което се качил в автомобила „Опел Корса“ и се отдалечил от мястото.
Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 и съответно съобщението било получено в Районно управление на МВР-Казанлък. Извършителят на деянието Й.П. и спътничката му са установени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в гр. Гурково. Й.П. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.
Блиц

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024