Политика

Официално: ГЕРБ ще заселват Странджа с мигранти! МВР – документ описва фактите

Официално: ГЕРБ ще заселват Странджа с мигранти! МВР – документ описва фактите

 

имигранти

 

 

Започва изграждането на лагери за мигранти в странджанските градчета Малко Търново, Елхово, както и Любимец.

 

 

 

 

МВР вече официално е обявило обществени поръчки, а парите са европейски – 8 милиона по програма „Убежище, миграция и интеграция. И това е само първата партида от финансирането“.

 

 

 

 

Въпреки че процедурата вече е стартирала, кметовете на Малко Търново и Елхово твърдят, че все още не са уведомени за намеренията на правителството. Явно всичко се прави тихомълком и в последния момент зад гърба на българското население. МВР- документът за това обаче излезе.

 

 

Какво пише в него:

Лагерът в Елхово ще е с най- голям капацитет – над 1600 души и ще се разполага на 27 дка. площ.

В Малко Търново е предвидено да бъдат настанени 280 души, като мигрантските блокчета там ще бъдат изградени на площ от 7,5 дка.

 

 

 

 

Часове след новината за мигрантско нашествие в Странджа, населението на Малко Търново обяви, че се готви за масирани протести срещу настаняването на пришълци в града им. А местните в Елхово и Любимец заплашиха с гражданско неподчинение.

 

 

 

 

Лагерите за мигранти най-вероятно ще бъдат заселени с върнати от Западна Европа араби и негри. Според наскоро приетото правило от регламента на Европейския съюз, което гласи, че бежанците ще бъдат връщани там, където е била направена първата им регистрация в ЕС. По официални данни през последните 6 години през територията на България в ЕС са влезли над 60 000 „бежанци“… И съответно първо са били регистрирани тук. Така че лагерите в Елхово, Любимец и Малко Търново с общ капацитет от 3000 души са само началото на процеса по трайно заселване на страната ни с чужденци-иноверци.

 

 

 

 

Освен това, европейските директиви предвиждат, мигрантите да не бъдат затваряни в лагери, а да бъдат интегрирани в съответните населени места. Докато това се случи обаче, България се задължава да им плаща социални и здравни осигуровки и да се грижи за тях – като крайната цел е да им намери работа, за да могат да станат самостоятелни.

 

 

 

 

Въпреки, че документът е налице и фактите са видни, правителството на Бойко Борисов месеци наред мълчи за казуса. До момента никой от управляващите не е коментирал въпроса с мигрантите, но пък МВР вече е обявило обществени поръчки за изграждането на „бежанските“ лагери.

 

 

 

 

Явно потънали в собствените си имотни и други афери, управляващите от ГЕРБ и ОП не намират време да обяснят на клетите си български поданици защо и при какви условия в родните им обезлюдени от немотията градчета и села ще бъдат заселвани мигранти от Близкия Изток, Африка и Афганистан.

 

 

 

Skandalno.net

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024