Европа

Превозвачите ликуват – пакетът „Мобилност“ няма да се гледа днес в ЕП

Превозвачите ликуват – пакетът „Мобилност“ няма да се гледа днес в ЕП

 

125335_660_370

 

 

Пакетът „Мобилност“ окончателно няма да се гледа. Това обяви ексклузивно за Канал 3 Йордан Арабаджиев – изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

 

 

 

 

 

Както стана ясно, след като пакетът „Мобилност“ се върна в дневния ред на Европейския парламент за последната му пленарна сесия, тази сутрин трябваше да бъде решено дали той ще бъде гласуван, а междувременно българските превозвачи организираха протест в Страсбург.

 

 

 

 

 

„Тази нощ около 2 часа научихме, че пакетът „Мобилност“ няма да се гледа. Г-н Курумбашев беше носител на тази вест, за което му благодаря. 

Председателят на парламента Таяни е извадил досието мобилен пакет от пленарна зала и го е върнал в Транспортна комисия.

 

 

 

 

Това се потвърди и от нашите колеги от Румъния и Полша“, обяви Йордан Арабаджиев.

 

 

 

„Разумът надделя. Битката я печели разумът, печелия я Европейският съюз, който основан на основите на общ пазар и на конкуренция. Според мен това е победа за върховенството на закона в ЕС“, обяви Арабаджиев.

Въпреки това пакетът ще остане за следващия Европарламент и опасността за българските превозвачи още не е напълно изчезнала.

 

 

 

 

 

„Ние желаехме един отиващ си парламент да не взема решения 10-15 години напред и да няма кой да поеме политическа отговорност, защото много от тези евродепутати няма да са в следващия Европарламент.

Очакваме да се изготви един балансиран и справедлив мобилен пакет. Ще настояваме пред нашите политици да има сериозно присъствие в Транспортната комисия.

 

 

 

 

 

И защо не, след като припознахме транспорта за национална кауза, да имаме и европейски комисар по транспорта“, обяви още шефът на Съюза на международните превозвачи.

 

 

 

 

Въпреки това протест в Страсбург ще има.

„Отиваме в Страсбург да подкрепим нашите евродепутати, да поздравим  Таяни за това, което е направил. Ще протестираме по план, само че ще бъдем по-радостни“, заяви още Арабаджиев и пояснич, Съюзът на международните превозвачи е решил да не протестира в София.

 

Канал 3

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024