Политика

Борисов: В четвъртък или петък ни готвят нов Костинброд, за да не можем да реагираме

Борисов: В четвъртък или петък ни готвят нов Костинброд, за да не можем да реагираме

 

В четвъртък или петък ни готвят нов Костинброд, за да не можем да реагираме в деня за размисъл. Това заяви в словото си зала Арена „Армеец“ пред 14000 активисти на ГЕРБ премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. В словото си на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ премиерът и лидер на партията Бойко Борисов отново нападна „комунистите“ и президента Румен Радев.

 

 

 

Радев стана мишена в изказването на премиера заради консултациите, които провежда преди избора на нов главен прокурор. При комунистите няма справедливост, каза Борисов. А съдиите им са като на Народния съд, поясни той.

 

 

 

Исках да ви се карам, но няма, защото като ви се скарам, се снишавате и ставате колебливи, обърна се към множеството министър-председателят.

 

 

 

Манфред Вебер преди години хич не харесваше България, сега ни е основен пропагандатор, каза в началото на словото си Бойко Борисов. Той излезе на сцената и прегърна водещия кандидат на ЕНП за шеф на ЕК Манфред Вебер, който говори преди него.

 

 

 

 

Ние сме като Кобрата – и да ни ударят, продължаваме напред, заяви Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ на няколко пъти обърна внимание, че е необходима максимална концентрация и мобилизация за изборите.

 

 

 

 

Времето, за съжаление е хубаво, да направят този жест – да гласуват, призова тръгналите на почивка лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

„Не бързайте да казвате – победители, 500 000 автомобила ще излязат от София през първия почивен ден следващата седмица, предупреди Борисов. И се обърна към министъра на образованието: Вълчев, направили сте неучебен ден! После посъветва съпартийците си да помолят хората да останат в къщи и да гласуват.

 

 

 

Защо не направихте магистралите и метрото, скъпи опоненти, заяви в словото си лидерът на ГЕРБ и премиер. И изреди успехите на ГЕРБ в управлението. Отчете и повишаването на доходите в новите заводи.

 

 

 

 

Манфред Вебер: Първата ми работа като шеф на ЕК ще бъде – България в Шенген

 

 

 

 

Такова обещание даде в зала Арена „Армеец“ Манфрен Вебер, кандидатът на ЕНП за бъдещ председател на Европейската комисия.

 

 

 

 

Вебер бе гост на основното предизборно събитие на ГЕРБ в зала Арена „Армеец“.

 

 

 

 

„Кaто председател на ЕК първото нещо, за което работа е да бъде България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията. Благодаря на Мария Габриел води европейската политика към развитие на технологиите и участие на младежите“, заяви Манфред Вебер.

 

 

 

„Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, като никои от никоя част на този континент да не напуска държавата си, да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството“, отбеляза Вебер.

 

 

 

 

Според него Европа е толкова силна, защото е обединена от различности. „Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме европейските ценности за любов към ближния, затова ще се борим и за бъдеще“, добави той.

 

 

 

 

В Европа сме различни, но във всяко селце има една сграда – това е църквата, отбеляза в речта си християнската същност на Европа Вебер.

 

 

 

 

Цветанов: ГЕРБ трябва да спечели тези избори

 

 

 

 

ГЕРБ трябва да спечели тези избори, заяви в словото си на основното предизборно събитие на ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Преди началото на форума лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстративно не се ръкува със заместника си в партията.

 

 

 

 

„Силни сме, защото сме заедно. Благодаря сърдечно на кандидатите на евродепутати, които посетиха всички 250 общини“, посочи Цветанов. И изтъкна, че кандидатите за евродепутати са успели да покажат какво е направила партията за просперитета на регионите.

 

 

 

 

„Имаме стабилност, имаме министър-председател Бойко Борисов. Когато бяхме в Благоевград, Кюстендил, Перник хората се интересуваха от АМ “Струма“ и тя ще бъде факт“, заяви той, цитиран от „Фокус“. Цветанов поздрави правителството за всички отделени ресурси и усилия за подкрепа на българските граждани.

 

 

 

„Имаме избори, които трябва да спечелим, но те ще бъдат спечелени“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов благодари на всички съюзи и формации, с които ГЕРБ е сключила споразумение за предстоящите европейски избори.

 

 

В края на словото си вторият човек в партия ГЕРБ покани на сцената в зала „Армеец“ цялата листа на партията като представи всеки един от тях.

 

 

 

 

Владислав Горанов: „Не бива „Визия за България“ да се бърка с Мизия за България“

 

Има алтернатива, но не е по-добра от ПП ГЕРБ, заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ.

 

 

 

 

Горанов бе първият оратор на форума и в словото си непрекъснато атакуваше БСП, без да споменава партията поименно, говорейки за „опонента“.

 

 

 

 

А накрая си позволи и нападки към лидера на БСП Корнелия Нинова, като каза: „Не бива „Визия за България“ да се бърка с Мизия за България“. Нинова е родена в с. Крушовица, община Мизия.

 

 

 

 

„Само за 5 години БВП е нараснал с 40 на 100. Положителна тенденция се наблюдава, спрямо предходното четвъртмесечие. Предвидихме увеличение на минималната работна заплата на 650 лв. и стриктно работим за това“, посочи той в изложението си. „Предложихме мерки за връщане на деца в училище, само за две години върнахме 42 хил. деца. До края на 2021 ще се работи само на последните 82 км. от Велико Търново до Търговище“, допълни Горанов.

 

 

 

 

„Използването на лъжата в политиката не е помогнало на никого. Това е престъпление срещу поколенията. Искам да завърша с това – алтернатива има, но не е по-добра от ПП ГЕРБ и това, което трябва тя да даде“, добави той.

 

 

 

 

Събитието се провежда в зала „Арена Армеец“ в присъствието на хиляди активисти на партията, припомня „Фокус“.

 

 

 

 

То започна с изпълнение на българския и европейския химн. Специален гост е кандидатът на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

 

Гласове

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024