Политика

Татяна Дончева: Управлението на Борисов е по образец от Османската империя, бил е агент на ГДБОП под името Буда

Татяна Дончева: Управлението на Борисов е по образец от Османската империя, бил е агент на ГДБОП под името Буда

 

57f75ffba29539d2b8b45a3c78ed1f39

 

“Бойко Борисов управлява държавата и тъй като той няма никакъв афинитет към институционално и законово управление на държавата, тоест чрез държавните органи и чрез правилата, той предпочита да управлява на ръчно управление по средновековен образец от Османската империя“, това заяви относно сегашното управление лидерът на “Движение 21“ Татяна Дончева в предаването “Денят с В. Дремджиев“ по TV+ и TV1.

 

 

“Този стил се характеризира с това, че всеки ръководител на ведомство може да бъде направен на див и щастлив, ако предприеме нещо, което макар и законосъобразно, правилно, разумно, а и необходимо, не съвпада с възгледите на Падишаха. Назначаването на крайно неподготвени, неграмотни, невежи и неподходящи хора е вторият елемент на “герберското“ управление.

 

 

 

Защото те назначават преди всичко прости и неуки хора, бесни кариеристи, които трябва да заемат мястото, независимо от липсата на подготовка. Десетте години управление на Борисов родиха това, че тези хора станаха много и заеха всички области“, продължи критичния си анализ Дончева за управлението на министър-председателя Бойко Борисов.

 

 

 

“Ако в първия си мандат Борисов имаше все пак някакъв респект и беше си позволил в някои сфери да сложи хора от бранша, то с третия си мандат той набра кураж и смята, че вече може да назначи всеки “гербер“ за съответен началник, независимо, че нищо не разбира от това. Рискът от подобно нещо е да блокира системата, а тя е почти блокирала. От години ми се оплакват кметове и други хора, че не могат, когато отидат в едно министерство, за решаване на някакъв въпрос, да получат решението дори от министъра. Защото той казва само така (сочи нагоре), не зависи от мен“, добави тя.

 

 

Това, което се случи в БНР е не само израз на тяхното отношение към свободата на словото, те си назачиха в СЕМ едни готвачки, зарзаватчийки, персони със Земеделски техникум (завършен с 3,15), очевидно нямащи нищо общо с медиите. Бойко Борисов няма случай в своето управление, нито в Столична община, нито във вътрешното министерство, нито в Министерски съвет, когато като е издал една заповед, да стои зад нея докрай да и брани хората, които я изпълняват. Той просто ги изгаря“, заяви още Дончева.

 

 

Водещият Веселин Дремджиев попита Дончева кой стои зад Борисов:

“Идването на мутрите на власт беше поръчано и осъществено от кръгове на Политбюро и бившите специални служби, Борисов е бил агент на ГДБОП, под името “Буда“, преди това. Какви функции е изпълнявал при Тодор Живков може да съдите от покойния зет на Тодор Живков, който има споделяния, че те са били шпионирани и донасяни (Иван Славков-Батето). Бойко е свързан и с охраната на влаковите композиции с петрол за Белград, по време на югоембаргото.

 

 

Може да го свържете с още много неща, някои казват, че и с някои арести, които са се случили, то ли в Унгария, то ли в Чехия. Разбирането на тези задкулисни кръгове е, че трябва там да се сложи задкулисна фигура, на която те да кажат какво прави. Не е възможно, да произведеш министър-председател, който да е на Винету, без това да има последици. Държавната администрация е тотално съсипана“.

 

 

 

Относно скандалите по оста България-Русия, Дончева заяви: “Няма смела декларация на външното министерство. Същото “храбро“ правителство, в лицето на министърката Теменужка, прави опит да направи руските енергийни проекти. Те по отношение на Русия спазват една политика, която абсолютно уважава руските претенции върху България“.

 

Факти БГ

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024