Политика

Красимир Велчев, ГЕРБ: След оставките Радев може да отложи изборите и да се превърнем в президентска република

Красимир Велчев, ГЕРБ: След оставките Радев може да отложи изборите и да се превърнем в президентска република

 

big_89

 

 

 

„Човекът с вдигнатата ръка и свит юмрук иска оставка на правителството, оставка на парламента, оставка на главния прокурор. Иска цялата власт в свои ръце. След тези оставки той може да обяви извънредно положение и изборите да се отложат за пролетта, а защо не и да се проведат заедно с президентските с мотива, че ще излязат по-евтино. Така ще превърне България в президентска република“.

 

 

Това предупреди членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ и зам.-шеф на парламентарната група Красимир Велчев по БНТ.

 

 

 

Той обвини Радев за войната между институциите, заради която нямало как същите тези институции да бъдат силни. „Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие в държавата. Не може просто така да подадем оставка, без да предвидим какво ще се случи. Единственото решение е диалог между институциите, но как да се проведе, след като той абсолютно се отказва от страна на президента. Няма как да се съществува силна държава без силни единни институции“, каза Велчев, пише standartnews.com.

 

 

 

Визирайки обвиненията в корупция депутатът зададе въпроса къде е бил бившият шеф на ВВС и настоящ държавен глава, когато преди години са били разпродадени 35 летища и 40 морски бази за по 35 стотинки за квадратен метър.

 

 

 

„Защо не са реагирали на разграбването на армията? 150 самолета Ан-2 са разпродадени за по 2000 лв. Яхти са продавани за по 5000 лв. Разпродавали са ги на кило за желязо. Разполагам с документи“, възмути се членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

 

 

Той засегна и темата за щедрото финансиране на протестите, след като ден по-рано шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че мафията стои зад това. „През последните два месеца, не чух никой от президентството да изкаже становище или отношение за Васил Божков и Цветан Василев, говорят за мафията, но не споменават имена.

 

 

 

Така не се гради политика, да посочи кой е мафията, кои са мафиотите в парламента“, заяви Велчев и добави, че всички са наясно кои олигарси стоят зад това финансиране. Той обърна внимание и на факта, че атаките са станали изключително злобни, след като от знакови фигури е била потърсена наказателна отговорност и знакови семейства са били прибрани зад решетките. А самият хазартен бос Васил Божков избягал в чужбина, след като явно осъзнал, че ще е следващият.

 

Стандарт

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024