Личности

Тръмп: Путин е единственият, който може да унищожи САЩ

Тръмп: Путин е единственият, който може да унищожи САЩ

55598269_401

 

 

 

Доналд Тръмп вече не е президент на САЩ, но около него продължава да се шуми. В документалния филм „Тръмп по света“ на втория канал на Би Би Си беше описано как Доналд Тръмп като президент на САЩ се ядоса, защото уж не беше информиран за обаждането от руския лидер Владимир Путин.

Във филма се описва историята на и.д. ръководител на Държавния департамент (до февруари 2017 г.) Томас Шанън. Според филма през 2017 г., когато Тръмп се срещна с Тереза Мей, която беше шеф на британския кабинет, тя попита дали Тръмп е говорил с Путин.

 

 

 

Президентът на САЩ отговори отрицателно, но „в този момент ръководителят на кабинета каза:„ Путин ви се обади, но имате строг график и нямахте време да му се обадите “. Тръмп сви рамене и заяви, че не вярва: „Путин е единственият човек в света, който може да унищожи САЩ и аз не отговорих на призива му“.

 

 

На свой ред шефът на кабинета на Мей Фиона Маклауд Хил отбеляза, че Тръмп изразява недоволство от факта, че информацията за обаждането е скрита от него. Според нея „Тръмп стана дори не оранжев, а червен и попита:„ Искате да кажете, че президентът Путин ми се обади точно сега? “ По-късно той попита съветника по националната сигурност Майкъл Флин:

 

 

„Владимир Путин ми се обади и не ми каза?“.

 

 

Ще припомним, че журналистът Питър Берген в книгата „Тръмп и неговите генерали: Цената на хаоса“ заяви, че съветниците на Тръмп не му позволяват да проведе телефонен разговор с Путин.

 

 

Бившият ръководител на протоколната служба на президента на СССР и първият президент на Русия Владимир Шевченко с ирония заяви, че ситуацията с пропуснатия разговор е можело да се случи, само ако „там има бъркотия“ и те „не могат да разберат кой се обажда.

 

 

„Кремъл също отрече  информация за предполагаемо пропуснатото обаждане на Путин до Тръмп: това е технически невъзможно, каза Дмитрий Песков, говорител на руския лидер, пише Блиц.

 

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023