Политика

Радев: Не бягам от отговорност за служебното правителство. Под него са заложени бомби

Радев: Не бягам от отговорност за служебното правителство. Под него са заложени бомби

phpcztz7f_559x345
”Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното правителство. Така е по Конституция и аз не бягам от тази отговорност”. Това заяви пред Българското национално радио президентът Румен Радев.

Той подчерта, че винаги се е водил от отговорността за бъдещето на България и по този критерий е подбирал министрите в кабинета, без оглед на техните партийни пристрастия:

 

 

 

 

„Страхът все още не е отхлабил своя обръч и трудно хора се решават да заемат такава позиция точно сега. Тя е натоварена с много отговорност. Все още отишлата си съвсем скоро власт разполага с всички механизми – финансови и властови, но въпреки това има хора, които могат да застанат с лицето и с биографията си и да поемат тази отговорност“.

 

 

 

 

Той допълни, че хората, които са приели с готовност тази мисия, са натоварени с очаквания. Работил е с тях и познава техния професионализъм. Най-важното е бил балансът между професионализъм, контактност и единодействие.

 

 

 

 

Според държавния глава този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира в момента България: „45-ото Народно събрание показа точно тази безпътица“, уточни той.

 

 

 

Румен Радев изказа опасение, че може да се стигне до трети парламентарни избори тази година: „Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да съставят правителство в следващия парламент“.

 

 

Правителството на Борисов върза ръцете на следващите управляващи, като не прие актуализация на бюджета. Служебният кабинет е натоварен с много отговорности, допълни той.

 

 

 

Очаквайте подробности

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024