Политика

Герджиков потвърди: Приех да бъда кандидат за президент

Герджиков потвърди: Приех да бъда кандидат за президент

 

d9c36627cb3a435981a7422f364a701a

 

 

Професор Герджиков потвърди номинацията си, която ще бъде издигната от инициативен комитет

Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България.

 

 

Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си„.

 

 

Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани„, заяви ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за БТА.

 

 

 

Припомняме, че по-рано днес се появи информация, че има вероятност ГЕРБ да не излъчи собствен кандидат за президент, а да подкрепи друга номинация – тази на проф. Анастас Герджиков.

 

 

Същото се отнася и за ДПС, с които Герджиков  в топли отношения…

 

 

 

ВЕДНАГА ЗАВАЛЯХА И ПЪРВИТЕ КОМЕНТАРИ:

 

 

ГЕРБ изважда кандидат за президент преводач на Аристотел, професор с четири езика и ректор на най-старото висше учебно заведение, избиран от автономна академичната общност такъв за два мандата, това заяви журналистът и политически анализатор Явор Дачков. Той коментира във Фейсбук, че с такъв конкурент като проф. Анастас Герджиков на Румен Радев няма да му е лесно.

 

 

„Действащият президент Радев е военен пилот, ас, натовец, също с толкова езици и американски възпитаник, подкрепен от БСП, Слави Трифонов и Кирил Петков. Добър цивилизационен сблъсък се очертава. Впрочем Радев ще трябва да забрави за лозунга „Мутри, вън“ с тази кандидатура и да приеме съвсем сериозно опонента си, ако не иска да се препъне при уж предизвестен резултат“, пише още Дачков.

 

 

 

Румен Радев ще загуби от проф. Анастас Герджиков, ако се стигне до втори тур на президентските избори. Това прогнозира журналистът Николай Бареков. Думите му идват във връзка с появилите се информации, че ректорът на СУ ще бъде подкрепен от ГЕРБ.

 

 

Ето какво написа той в социалните мрежи:

 

 

„Ако Инициативен комитет издигне ректора на Алма Матер професор Анастас Герджиков, завършил Хумболтовия университет (най-стария в света) за президент, а ГЕРБ и десните либерали (ДБ, СДС) и консерваторите (го подкрепят отстрани) – на втория тур Радев 99,99% със сигурност приключва мача. Обединено център-дясното винаги печели у нас. Но ГЕРБ и Борисов в никакъв случай да не се тикат отпред“.

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024