Политика

Дончева: Проф. Герджиков има преклонение към Борисов, той е ортодоксален гербаджия

Дончева: Проф. Герджиков има преклонение към Борисов, той е ортодоксален гербаджия

big_1bc6

 

 

 

Не свършва политическата криза в България и не започва нова. Има промени на базата на това, че трудно ще се създаде правителство, защото имаме силно фрагментиран парламент.

 

 

Проф. Румяна Коларова се опитваше да продаде тезата как кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков ще бъде лесен съставител на правителство. Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на правителство, защото той няма никакъв опит в тези отношения и никаква идея какво се развива зад кулисите.

 

 

Това коментира бившият депутат от ИБГНИ и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева в ефира на БНТ.

 

 

„Не всички, които са заявили, че са партиите на протеста, ще подкрепят Румен Радев ефективно, а това е решаващо. Но в съставянето на правителството е много важно да се минимизира влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това влияние не е само прякото участие на ГЕРБ, а ще има и други играчи, върху които ГЕРБ има влияние“, допълни тя.

 

 

„Има някакъв ключ защо проф. Герджиков е подкрепен от Бойко Борисов. В похвалното си слово към Борисов, когато проф. Герджиков го удостоява с титлата „доктор хонорис кауза“ на СУ, той коментира, че за 6 месеца Борисов е направил повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече“.

 

 

„Номинирането на ГЕРБ за ректор на СУ на проф. Герджиков е израз на отношенията на ГЕРБ и проф. Герджиков, които датират от много отдавна, заслугите на ГЕРБ за избор на ректор, за налагането му като обществена фигура. Има почит и преклонение от страна проф. Анастас Герджиков към Бойко Борисов. Той е ортодоксален гербаджия“, допълни тя.

 

 

 

На пряка телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков:

 

„Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, отговори той.

 

 

Проектът Петков-Василев изповядва радикални промени в съдебната система, без те да са доминанта и без да има голямо разбиране там, коментира още Дончева.

 

Според нея „Продължаваме промяната“, ДБ и ИБГНИ трябва да си взаимодействат, като „Продължаваме промяната“ да поеме повече тежест в икономиката, ДБ да поеме по-големия товар върху съдебната реформа, а ИБГНИ да поеме социалната политика.

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024