Коментари

Чорбанов, ИТН контра на кабинета: Сертификатите и мерките би трябвало да отпаднат

Чорбанов, ИТН контра на кабинета: Сертификатите и мерките би трябвало да отпаднат

71ff656de04447e69952ec0be5196d4b

 

 

Усилията трябва да бъдат насочени към ефективно работещи протоколи за терапия и специализирана болнична помощ

 

 

Днес подкрепихме коалиционното правителство, в което и ние имаме участие. Искаме това правителство да работи, за да може държавата да изплува и всичко в нея да се нормализира в едни Европейски стандарти. По много теми имаме консенсус с другите участници в коалицията.

 

 

 

В здравната част от споразумението е записано, че ваксинацията ще бъде незадължителна и и абсолютно доброволна, като всеки гражданин ще получи достоверна информация преди да направи своя избор. За сметка на това, нито дума не е записана за Зеления сертификат, указващ дали един човек е ваксиниран или преболедувал.

 

Даването на извънредни права на група граждани спрямо такива, които не разполагат с такъв документ би представлявало резонен акт само в случаите на доказана ефективност на такава мярка. Само че това не е така. Вълните на пандемията се движат във всички страни, независимо от нивата на ваксинация или строгостта на мерките.

 

 

Как угаждането на нечии домогвания и въвеждането на зелен сертификат за влизане в Народното събрание ще бъде сравнено с невъзможността за въвеждането му в градския транспорт и много по-голямата гъстота на хората в него, примерно. И как никой не разглежда това като потенциална заплаха за разпространение на вируса, защото вероятно не е и такава.

 

 

Вместо затягане на мерки и въвеждане на нови рестрикции аз смятам, че със слизането на нивата на инфектирани хора би трябвало мерките и сертификатите да отпаднат. Със сигурност дебатите по тези теми предстоят, защото вълнуват на практика всички хора. Смятам, че усилията трябва да бъдат насочени към ефективно работещи протоколи за терапия и специализирана болнична помощ.

 

 

 

Най-важното е повишаване на общия здравен статус на населението и определяне на рисковите групи, които трябва да вземат специфични мерки за ограничаване на възможността да се разболеят, включително и да се ваксинират ако намират това за добре.

 

 

Проф. Андрей Чорбанов

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024