Русия

В Москва дадоха първата прогноза колко дълго ще продължи войната в Украйна

В Москва дадоха първата прогноза колко дълго ще продължи войната в Украйна

 

МОСКВАphph1y9bb_800x

 

 

Първият заместник-председател на комитета към Съвета на Федерацията на Русия Владимир Джабаров смята, че конфликтът в Украйна няма да се проточи много, това не е в интерес на Москва, Киев и международната общност. 

„Не мисля, че този конфликт ще продължи дълго. Това не е в нашите интереси, не е в интерес на Украйна, международната общност“, каза парламентаристът в хода на брифинг.  Той подчерта, че конфликтът в центъра на Европа има голям потенциал за въвличане на нови участници в него.

 

Според Джабаров, заинтересованост от конфликта в Украйна може да имат САЩ и близкият им съюзник Великобритания.

 

Той подчерта, че Русия е предлагала различни възможности за преустановяване на противопоставянето, „но нас не ни чуваха“.

Политикът отбелязва, че е „необходимо да се положат усилия операцията да приключи в най-скоро време“.

 

 

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова излезе с ново изявление.

 

 

Тя заявява, че „е убедена, че експериментите на НАТО и мълчанието на западната общественост относно ситуацията в Донбас са се превърнали в причина за хуманитарна и политическа катастрофа в Европа“, предаде Кросс.

 

 

„Експериментите на НАТО и оглушителното мълчание на западната общественост са причините за хуманитарната и политическа катастрофа в Европа. Това трябваше да бъде прекратено, тъй като Западът отказа да води каквито и да е преговори и приветства агресивните изявления и преките заплахи на киевските марионетки срещу Русия“, написа тя в понеделник канала Telegram.

 

 

Захарова подчерта, че Русия не е започнала войната, тя я приключва. В тази връзка тя припомни, че руската страна през всичките тези години призовава световната общност да отблъсне системното унищожаване на населението на Донбас. „Това са милиони хора, които губеха любими хора всеки ден и живееха в мазета, криейки се от обстрели“, добави тя.„

 

 

„Къде бяха всички държави и тяхната общественост в продължение на осем години, когато беше войната, и как осъдиха убийството на поне 13 хиляди души през годините?“ — продължи дипломатът.

 

 

Захарова също така посочи, че никой от „сега крещящите в“ цивилизовани страни „никога не е излизал на нито един митинг в подкрепа на унищоженото население на Донецк и Луганск, настоявайки да се спре това кръвопролитие.

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024