Русия

Руската армия призова гражданите на Киев, живеещи в близост до целите й, да се евакуират

Руската армия призова гражданите на Киев, живеещи в близост до целите й, да се евакуират

 

ruskata-armia-prizova-mirnite-grajdani-na-kiev-jiveeshti-v-blizost-do-celite-da-se-evakuirat-1

 

Руската армия ще нанесе удари срещу инфраструктура на украинските служби за сигурност в Киев и призова живеещите в близост мирни граждани да се евакуират, предаде Франс прес.

 

 

“С цел да спрем кибератаките срещу Русия ще бъдат нанесени удари с високоточни оръжия срещу технологична инфраструктура на ССУ (Службата за сигурност на Украйна) и на главния център на Отдела за психологически операции в Киев”, заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. “Призоваваме жителите на Киев, живеещи в близост до предавателните центрове, да напуснат домовете си”, добави той.

 

 

Изявлението беше направено в момент, когато руските сили удвояват усилията си да превземат украинската столица. Конвой от руски бронирани машини с дължина няколко десетки километра се приближава към Киев от северозапад, показват сателитните снимки, публикувани тази нощ.

 

 

Украинските власти са обвинявали руската армия в нанасяне на удари по жилищни квартали в няколко града, особено в Харков, където се водят ожесточени боеве. Москва от своя страна твърди, че не напада мирни граждани, припомня АФП.

 

 

Междувременно руските войски удариха столичната телевизионна кула край метростанция Дорогожичи, съобщава агенция УНИАН. В резултат на  атаката на мястото, където е паднал снарядът, се е образувал гъст дим.

Според Suspilne снарядът е попаднал в контролната зала на телевизионния оператор на телевизионната кула. Съобщава се, че по време на атаката е имало удар в хардуера на оператора на телевизионната кула.

 

 

 

Има временни проблеми с телевизионното излъчване. В близко бъдеще обещават да включат резервно излъчване. Регионалните телевизионни канали работят както обикновено.

 

 

 

 

 

 

 

Факти бг

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024