СВЯТ

Възмездието е светкавично: Руски спецназ залови инквизиторите на пленените войници, ето кои са те

Възмездието е светкавично: Руски спецназ залови инквизиторите на пленените войници, ето кои са те

Руската-армия-4-1045x586-e1648567568598

 

 

 

Руските специални части заловиха украински войници, участвали в изтезанията на руски войници. Това съобщи заместник-председателят на комисията на Държавната дума за развитие на гражданското общество, въпросите на обществените и религиозните сдружения Владимир Шаманов.

БЛИЦ припомня, че видеозаписи на украински военнопрестъпници, които стрелят през краката на пленени руски войници, предизвикаха силни реакции.

 

 
„Тези, които тормозеха нашите военнослужещи, не се радваха дълго, след три дни нашите специални части заловиха тези копелета. Днес те лежат в краката ни и молят за милост”, каза Шаманов, който беше комадващ на въздушно десантните войски, от които са командосите, заловили двамата палачи.

 

 

Става дума за гражданите на Украйна Сергей Величко (Чили) и Константин Немичев „от агитката на местния футболен клуб Металист“. Това уточни генерал полковник Владимир Шаманов.

 

 

 
Валерий Залужний, главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна, бе уличен в лъжа защото определи като фалшификат фактите на издевателство над руски пленници, простреляни в краката от членовете на Въоръжените сили и Силите за национална сигурност.

 

 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че видеото, което  съдържа „чудовищни кадри“, трябва да бъде оценено от правна гледна точка и тези, които са участвали в това, което той определи като изтезания, да бъдат подведени под отговорност.

 

 

 

Ройтерс не можа да провери по независим начин автентичността на видеото, за което говори Кремъл. Агенцията посочва, че е потърсила и украинската реакция относно твърденията на Москва за изтезания.

Превод и редакция: БЛИЦ

СВЯТ

More in СВЯТ

image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024