Коментари

Костадинов: За първи път сме на едно мнение с министър-председателя

Костадинов: За първи път сме на едно мнение с министър-председателя

 

big_safe_image_8_

 

 

„Според Кирил Петков, ако подаде оставка, Възраждане идва на власт. За първи път сме на едно мнение с министър-председателя.“

 

 

Така Костадинов от „Възраждане“ коментира изтеклия запис от срещата на Кирил Петков с превозвачите.

 

 

 

 

 

Петков обяснява, че причината за рязкото поскъпване на горивата и енергийните услуги е свързано със стратегия на Русия, задействана още през август 2021 г. като подготовка за войната.

 

 

„Това, което изглежда като отделни кризи, всъщност е една криза. Руската държава успя да я организира, така че когато има военни действия, европейските правителства да не могат да мръднат“, казва той, предаде Булевард България.

 

 

След като чува ултиматума за оставките на Василев, Караджов и Събев, Кирил Петков отговаря, че това ще доведе до падане на цялото правителство.

 

 

„Логично е да помислим какво означава това. Означава служебен кабинет, следващи избори, комбинация от „Възраждане“, разни други новородени партии, шансът за някакво правителство е близко до нула. Или ако е такова правителство, май България ще плаче. Единствената причина, за която още съм мотивиран да съм тук, е защото ако влезем в този сценарий, като българин не мога да си го позволя. Аз също съм бил на протести.

 

 

„Единствената причина да съм тук, е, че ми писна България да се развива по този начин и ако искате да си подадем ръка, ще се опитаме да си подадем ръка и да действаме. Ако искате трите оставки, продължавайте, спрете центъра, може би ще направите най-голямата услуга на нас тримата. По-ужасна роля в този момент в България не мисля, че има като позиция. Единствената причина да съм тук е, че виждам просто как държавата пропада“, казва Кирил Петков.

 

 

Той коментира, че „всеки гледа за себе си“, като дава пример с поведението на зърнопроизводителите („искат да си изнесат зърното на макс защото цените са много високи“) и исканията на работодателите за компенсации за високите цени на тока.

 

 

„Има една липса на колективно мислене като цяло. Честно ви казвам, ако си мислите, че ГЕРБ ще се върне на власт и ще оправи нещата… това, което заварихме в МВР сектора – 2/3 са на ТЕЛК, инвалиди. Отбраната – повечето са пенсионери. Здравеопазването – огромни дупки…“, казва той.

 

 

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024