Европа

Фон дер Лайен: С нашата солидарност Путин ще се провали, Украйна и Европа ще победят

Фон дер Лайен: С нашата солидарност Путин ще се провали, Украйна и Европа ще победят

урсулаshutterstock_1447404317-1300x731-1

 

 

 

С необходимата солидарност Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят. С тези думи започна речта си пред ЕП председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде бТВ.

 

„Това не е само война на руснаците срещу Украйна. Това е война за нашата енергия, война за нашата икономика и ценности. Война за нашето бъдеще“, заяви тя.

 
„Издигнахме Европа отново. Времето пред нас няма да е лесно. Нека да бъдем много ясни – много неща са поставени на карта не само за Украйна, но и за целия свят. Поставени сме пред изпитание от страна на онези, които искат да ни видят разделени“, каза още Урсула фон дер Лайен.

 

 
По думите ѝ днес смелостта има име и това име е Украйна. Смелостта има и лице и това е лицето на украинските мъже и жени, които се изправиха пред руската агресия.

 
Урсула фон дер Лайен си спомни първите седмици след агресия, когато първата дама на Украйна – Олена Зеленска, събра родители на украински деца, убити от агресора.
 

 

 

„Стотици семейства, за които войната никога няма да свърши и за които животът никога няма да бъде същият. Видяхме първата дама, която се изправи пред една тиха тълпа от съкрушени майки и бащи и пуска балони в небето – по един за всяко загинало дете. Невинните жертви на тази война ще живеят в нашите спомени“, каза Фон дер Лайен, обръщайки се към Олена Зеленска, която също е в Европейския парламент.

Очаквайте подробности

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024