СВЯТ

Патрушев: В Украйна Русия воюва с НАТО, Западът иска да пренесе военните действия на наша територия

Патрушев: В Украйна Русия воюва с НАТО, Западът иска да пренесе военните действия на наша територия

патрушев

 

 

САЩ, Великобритания и техните сателити искат не само да проточат руската специална военна операция в Украйна, но и да прехвърлят военните действия на територията на РФ. Това заяви секретарят на Съвета по сигурността на Русия Николай Патрушев.

 

 

Соченият за наследник на президента Владимир Путин заяви, че на практика руските войски в Украйна воюват не с украинските сили, а с целия блок НАТО.

 

Неонацисткият режим в Киев се възроди под непосредственото ръководство на анклосаксонците, а самата Украйна е използвана като инструмент в борбата срещу Русия, заяви Патрушев в Севастопол на съвещание по въпросите на сигурността в Крим, на което бяха обсъдени мерки за осигуряване на транспортната безопасност.

 
„Днес Русия, освобождавайки народа на Украйна от неонацизма, води борба не толкова с националистическите фoрмирования и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Против нас на практика воюва блокът НАТО, членовете на който предоставят на киевския режим тежкo въоръжение, боеприпаси, разузнавателни данни, осигуряват подготовката на военни специалисти“, заяви Патрушев.

 

 
По думите му НАТО шантажира с използването на оръжия за масово поразяване, а също така участва в планирането на военни операции. Патрушев подчерта, че това не са празни думи, тъй като САЩ и техните съюзници отдавна създават биологично оръжие в лаборатории, пръснати по целия свят, включително и близо до руските граници. Част от тези лаборатории, напомни той, бяха разположени в Украйна и бяха използвани за създаването на особено опасни патогени.

 
„Трябва да отбележим, че англосаксонците отдавна са основен източник на нестабилността в света, без да се стесняват, игнорират нормите на международното право, показват своята истинска агресивна същност“, заяви още Патрушев.
 

Под ръководството на англосаксонците в Украйна в масовото съзнание активно се внедрява национал-фашистка идеология, коментира той.

 
Всички опити за преговори между Русия и Украйна бяха провалени по заповед на американските покровители на киевския режим, категоричен бе Патрушев.

 
Англосаксонците в името на своята собствена изгода искат да сблъскат Русия и Европа във военно противостояние, изтъкна още Патрушев.
 

„Целта им е да задушат Русия, да задържат своето мнимо превъзходство, да запазят еднополюсния свят, да си осигурят възможността да живеят за чужда сметка. По този начин те разчитат, че ще им се удаде, както и след двете световни войни, отново да решават натрупаните проблеми в своята икономика, включител огромния държавен дълг, който в САЩ вече прехвърли $30 трилиона“, обяви секретарят на Съмета по сигурността.

 
„Самоуверената и екоистична политика на англо-американския тандем създава многобройни огнища на напрежение в различни региони, което поставя на границата на съществуването много страни и народи. Вашингтон и Лондон са в паника заради страха да загубят своята хегемония и се опитват да разпалват все повече нови конфликти, в това число и покрай териториите на такива ядрени държави, като Русия и Китай“, заключи Патрушев.

 

 
„Доктрината на Вашингтон, основана на неограничения егоизъм, в крайна сметка ни води към страдания за цялото човечество. Русия не може да допусне такова развитие на историята“, категоричен е той.

 

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

електро

Financial Times: Русия извади от строя повече от половината производство на електроенергия в Украйна

юни 5, 2024
байдъъън

Байдън: Не съм готов да подкрепя влизането на Украйна в НАТО

юни 4, 2024
italiia-reagira-ideiata-makron-da-700

Салвини към Макрон: Слагай шлема, отивай в Украйна да се биеш и не ядосвай италианците. Искаме мир за децата ни

юни 4, 2024
борел

Страшно е: Борел се оплака, че „дългата ръка на Москва“ клевети ЕС по цял свят на над 20 езика

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
1522765857

МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят!

юни 3, 2024