ОБЩЕСТВО

Демерджиев с първи коментар за убийството на Иван Владимиров-Нав

Демерджиев с първи коментар за убийството на Иван Владимиров-Нав

 

big_payimage-568774_1_

 

 

Прави се всичко необходимо. Установени са фактите и обстоятелствата покрай убийството на психолога Иван Владимиров – Нав. Това, което прави впечатление обаче е, въпреки множеството подадени жалби и сигнали от него срещу бившия полицай е, че няма конкретика за физическа закана или саморазправа. 

 

 

Това коментира на кратък брифинг в Пловдив вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Разговаряно е с всички полицаи още през август, че трябва да се обръща по-голямо внимание на жалбите и сигналите от гражданите. Очевидно им трябва време на служителите на МВР, за да свикнат. Всеки, който не изпълни нашите указания, ще понесе отговорност“, категоричен бе той.

 

 

 

„В конкретния случай по-скоро въпросът е за оръжието, което е било законно притежавано от Румен Тонев“, акцентира Демерджиев.

 

 

 

Попитан за оградните съоръжения на външната ни граница, министърът отговори, че наскоро е организирал конференция в София, а следващата ще бъде в Атина.

 

 

 

„Надявам се, и там да бъде обяснено на Европейската комисия (ЕК), че трябва да се изграждат оградни съоръжения, както във всяка друга страна, която е външна граница. Тези огради трябва да бъдат финансирани от тях, защото самата държава няма такава възможност да го направи самостоятелно“, смята той.

 

 

 

 

На въпрос дали Румъния има намерение да се отцепи от България за съвместното влизане в Шенген, министърът отговори, че България се движи паралелно с Румъния и, че нито една от двете страни няма намерение да се отделя.

„Няма индикации за това.“

 

 

 

„Румъния държи много на нас по причина, че ние водим много интензивен диалог с Австрия, а именно тя е ключът за приемане на Румъния в Шенген“, добави той.

 

 

 

Демерджиев похвали много работата на всички наши спасители, изпратени в Турция, включително на пожарникарите от Пловдивската дирекция.

 

 

 

БЛИЦ припомня, че 37 пловдивски огнеборци са в южната ни съседка. „Всички се справят много добре. Нашите момчета бяха едни от първите, които извадиха живи хора, след което получихме благодарности от ЕК за активността ни и за мащаба на даренията ни.“

 

 

 

„Централно с двата Спартана караме помощи от София. Такива се събират и по регионите. Имаме транспортни дружества, които са обещали да транспортират помощите безплатно до Турция“, подчерта той.

 

 

 

„Ще изпращаме палатки, маси, столове и всичко, което е необходимо за хуманитарна помощ. Момчетата от България ще останат там и ще се сменят на ротационен принцип дотогава, докато все още има надежда, че под руините има живи хора“, каза още Демерджиев.

 

 

 

 

Той е в Пловдив заради отчет на местната дирекция на полицията за 2022 г. Шефът на МВР похвали работата на пловдивската полиция.

Кристин ИВАНОВА, БЛИЦ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024