СВЯТ

Военният министър на САЩ Лойд Остин за Украйна: Мога да ви гарантирам, че без нашата подкрепа Путин ще успее

Военният министър на САЩ Лойд Остин за Украйна: Мога да ви гарантирам, че без нашата подкрепа Путин ще успее

 

 

44b9bfffa26e4de9b00de2ee5781fb62

 

Владимир Путин ще успее в опита си да завземе украинска територия, ако Съединените щати спрат подкрепата си за Киев, заяви министърът на отбраната Лойд Остин.

 

 

Мога да ви гарантирам, че без нашата подкрепа Путин ще успее„, заяви Остин по време на изслушване в Сената. То беше относно допълнителното финансиране на приоритетите в областта на националната сигурност, включително Украйна, за което са поискани 44,4 млрд. долара.

 

 

Ако сега издърпаме килимчето изпод тях, Путин само ще стане по-силен и ще успее да направи това, което иска, като придобие суверенна територия на своя съсед„, каза Остин, цитиран от БГНЕС.

 

 

Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обвини руския президент, че се опитва да използва войната между Израел и Хамас, за да намали подкрепата на Запада за Украйна.

 

 

Путин горещо се опитва да се възползва от нападението на Хамас срещу Израел с надеждата, че ще ни разсее… и че това ще доведе до изтегляне на ресурсите на Съединените щати“ от Украйна„, заяви Блинкен по време на изслушване в Сената относно допълнителното финансиране на националната сигурност.

 

 

Вашингтон е далеч най-големият донор на военна помощ за Украйна, като от нахлуването на руските сили през февруари 2022 г. е отделил 43,9 млрд. долара, които са помогнали на Киев да си върне завзетите от Москва територии.

 

 

Но опозицията от страна на твърдолинейните републикански законодатели постави под съмнение бъдещата помощ за Киев и правителството на САЩ трябваше да разчита на предварително одобрена помощ при липса на ново финансиране от Конгреса.

 

 

Блинкен заяви, че спирането на американската помощ за Украйна може да насърчи други държави да последват примера.

 

 

Свидетели сме на много значително споделяне на тежестта, което почти сигурно ще изчезне, ако ние се откажем„, каза той. „Посланието, което би изпратило правителството до всяка една страна, е че Съединените щати напускат кораба, ами значи може и ние да го направим.

 

 

Представители на САЩ са начело на усилията за международна подкрепа за Украйна, като бързо създадоха коалиция в подкрепа на Киев след нахлуването на Русия и координираха помощта от десетки държави.

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024