Русия

Путин за Нова година: Русия никога няма да отстъпи. Няма сила, която да ни накара да загубим паметта и вярата си

Путин за Нова година: Русия никога няма да отстъпи. Няма сила, която да ни накара да загубим паметта и вярата си

 

1010x570

 

 

Руският президент Владимир Путин отправи традиционното си новогодишно приветствие от Кремъл. Първите, които го видяха, бяха жителите на Камчатка и Чукотка, където Новата година вече настъпи (часовата разлика с Москва е плюс девет часа). Държавният глава отбеляза, че през 2023 г. Русия твърдо е отстоявала своите интереси и сигурност. Той уточни, че страната трябва да върви напред и да гради бъдещето.

„През отиващата си година работихме усилено и направихме много, гордеехме се с общите постижения, радвахме се на успехите и твърдо отстоявахме националните интереси, нашата свобода и сигурност, нашите ценности, които бяха и остават за нас неприкосновена опора“, каза Путин.

 

 

„Доказахме неведнъж, че можем да решаваме най-сложните задачи и никога няма да отстъпим, защото няма сила, която може да ни разедини“, каза Путин в излъченото по телевизията обръщение.

 

 

 

Основното нещо, което обединява и сплотява руснаците, според президента, е съдбата на Отечеството и дълбокото разбиране на най-висшето значение на историческия етап, през който преминава Русия.

 

 

„Ние остро, ясно осъзнаваме колко много зависи от нас самите, от нашето настроение за най-доброто, от желанието ни да се подкрепяме взаимно на думи и на дело. Работата за общото благо е обединила обществото. Ние сме обединени в мислите си, в труда и в битката, в делнични и празнични дни. Показвайки най-важните черти на народа на Русия: солидарност, милосърдие, непоколебимост“, заяви държавният глава.

 

 

Той се обърна и към военнослужещите, които участват в специалната военна операция в Украйна, като отбеляза, че цялата страна се гордее с тях и се възхищава на смелостта им. А самите войници, сигурен е държавният глава, усещат любовта на своите близки и приятели, както и силната, искрена подкрепа на цялата нация – милиони руснаци.

 

Президентът добави, че няма сила, която да раздели руснаците, да ни накара да загубим паметта (за историята) и вярата на дедите и да спре развитието на страната.

 

 

 

В заключение държавният глава обърна внимание на факта, че предстоящата 2024 г. е обявена за Година на семейството, и пожела на всички руски семейства всичко най-добро. Той изрази увереност, че многонационалният руски народ ще осигури устойчивото развитие на Отечеството, благосъстоянието на своите граждани и ще стане още по-силен.
„Това е най-надеждният залог за бъдещето на Русия“, заключи той.

 

 

Източници: ТАСС, Риа Новости

Русия

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024