Политика

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

 

1010x570

 

„За мен от това, което са написали, първите десет реда, тях ми ги прочетоха, изборите две в едно са абсолютно логичен завършек на тази некоалиция“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента предложения от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) меморандум за управление.

 

 

 

„Аз разбирам, това е много щедро предложение към ГЕРБ, с Кирил Петков да си разделим държавата на две – съдебна власт и регулатори“, коментира в отговор на въпрос Борисов и добави, че не вижда абсолютно никаква принципност. Защо девет месеца те сменяха поголовно всичко, без изобщо да се сетят за подобен меморандум“, попита той. 

 

 

 

Не съм го чел, защото го нямам, заяви той. Борисов каза, че вицепремиерът Мария Габриел разполага с меморандума и предположи, че тя ще направи своето изявление. Аз от името на ГЕРБ мога да кажа, че това не само, че не е приемливо, а е незряло, каза той.

 

 

 

Борисов посочи, че в ПГ на ГЕРБ-СДС не са получили никакъв меморандум, а Мария Габриел по телефона му прочела първите няколко изречения, но той я спрял.

 

 

Подобен подход е незрял, коментира лидерът на ГЕРБ. Подобен документ се изготвя от работни комисии, ние го правихме навремето с Реформаторския блок около един месец, добави той. Борисов обясни, че в процеса на изготвяне следва да участват представители и на двете страни и когато един такъв документ е готов, отива за подпис.

 

 

 

Интересно е, че вие ми говорите за някакъв документ, изпратен някъде, във време, в което те усилено сменят регулатори. Този подход вече не е незрял, този подход е арогантен, този подход е неприемлив, този подход поставя ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било, заяви Бойко Борисов.

 

 

 

Кой съгласува смяната на най-важната агенция в държавата – Агенцията за държавен финансов контрол, и тя в кой меморандум е записана, попита той. Лидерът на ГЕРБ постави въпроса още за Дирекцията за национален строителен контрол, за Българската агенция по безопасност на храните и за смяната в Агенция „Митници“, за която разбрали вчера.

 

 

 

„Подялба на регулаторите – коя правова държава парцелира… Аз разбирам, това е много щедро предложение към ГЕРБ, с Кирил Петков да си разделим държавата на две – съдебна власт и регулатори“, коментира в отговор на въпрос Борисов и добави, че не вижда абсолютно никаква принципност. Защо девет месеца те сменяха поголовно всичко, без изобщо да се сетят за подобен меморандум, попита той.

 

 

 

„В този меморандум от това, което казвате, това е всичко друго, но не принцип. Всичко друго. Да поделим с Кирил Петков държавата на две, да загърбим парламентаризма, да загърбим опозицията, да си разделим за следващите седем години 50 на 50 всичко. В същото време целият Министерски съвет да остане техен, с две трети зам.-министри и с две трети областни управители“, коментира Бойко Борисов.

 

 

 

Относно готовността на ПП-ДБ да се седне на една маса и да се обсъди проекта на меморандум, лидерът на ГЕРБ каза, че това се прави предварително.

 

Източник: БТА

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024