Европа

Гърция вдига минималната заплата, за нас сумата е космос

Гърция вдига минималната заплата, за нас сумата е космос

пачка-банкнот-евро-51337026

 

 

В края на март ще бъде обявено увеличение на минималната работна заплата в Гърция, което да влезе в сила от 1 април 2024 г., като размерът й ще достигне над 800 евро, съобщи гръцкият министър на икономиката и финансите Костис Хадзидакис, цитиран от АНА-МПА.

 

 

 

Той отбеляза, че „първата цифра на минимална заплата ще бъде 8, но се водят разговори между съответните организации и правителството с цел тя да достигне 950 евро в края на четиригодишния му мандат“.

В интервю за телевизия Скай Хадзидакис заяви днес, че „ако имаме високи нива на растеж, както се случи в предишните години, ако превишим бюджетните цели, ние сме готови да дадем излишъка на обществото“.

 

 

По отношение на протестите на фермерите министърът каза: „Ние всички се чувстваме близки с тези хора и разбираме проблемите им. Надявам се, че те също разбират, че има някакви граници. Ние превишаваме границите и затова премиерът каза, че специалният данък върху горивата ще бъде върнат.“

 

 

 

Попитан за насрочената среща на премиера Кириакос Мицотакис с фермерите във вторник, Хадзидакис каза, че „те ще разберат добрите намерения на правителството“. „Ние искаме да говорим с тях, вярваме в открития диалог с отворени пътища“, добави министърът.

 

Блиц

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024