Политика

Костадин Ангелов: Борисов прати две линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

Костадин Ангелов: Борисов прати две линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

big_big_q4bt6_546x_730274

 

 

 

След намеса на премиера Бойко Борисов се е стигнало да пращането на две линейки на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му във Видин, откъдето двамата бяха транспортирани до София и хоспитализирани, съответно той – във ВМА, а тя – в Правителствена болница. Това разкри в отговор на въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг.

Здравният министър не отговори на въпроса кои са останалите привилегировани, които по подобен начин след обаждане и ходатайство са били настанени в престижни болници в столицата.

 

 

 

Ангелов разкри обаче, че в случая с Георгиев, който е сред организаторите на протестите срещу правителството, лично Душана Здравкова е ходатайствала пред Бойко Борисов.

 

 

 

Здравкова бе един от основателите на ГЕРБ и неин евродепутат, след което си тръгна със скандал от партията.

 

 

 

Министър-председателят е разпоредил на здравните власти да проверят дали има проблем с Видинската болница и има ли нужда от транспортирането на двамата в други лечебни заведения.

 

 

 

„Подходът към българските пациенти не е избирателен. На вас може да ви се струва странно, което се случва, но имаше много обаждания, включително и от лекари, вкл. и от колеги директори на лечебни заведения, които казаха, че има проблем във Видинската болница, и конкретно тези двама пациенти не могат да обслужени.

 

 

 

Да, премиерът ни се обади, на него се е обадила Душана Здравкова, и премиерът каза да проверим каква е ситуация и направи всичко необходимо. Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Ние не търсим известност, не търсим медийна сензация. Единият пациент беше с ниска сатурация и проблеми с дишането, а другият е с трансплантиран бъбрек, за което има нужда от специализирани грижи. Не сме били водени от медийни желания за сензация“, отсече здравният министър.

 

 

 

 

В същото време настаненият във ВМА лидер на БОЕЦ продължи от реанимацията да сипе заканителни постове. Той се озова на лечение в болницата под ръководството на ген. Мутафчийски, след като преди месеци подаде иск в съда срещу него заради думите му, че българите яко ще мрат от коронавируса.

 

Петел

Политика

More in Политика

глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024
грозев

Преследваният от шпиони на Кремъл Христо Грозев оплю Русия пред форума на НАТО, а проксита и агенти дебнат навсякъде

май 26, 2024
445220310_7986523271400555_6208818991686581076_n

Военният Запрянов козирува на форум на НАТО в София: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

май 25, 2024
turski-potok

По заповед на САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

май 25, 2024
радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024