Политика

Петков: Едни и същи хора са готови да предадат националния си интерес

Петков: Едни и същи хора са готови да предадат националния си интерес

Петкофффbig_222

 

 

Кирил Петков говори за войната и обяви как се борят с корупцията.

 

 

 

Ние сме част от една общност на демократичните държави, където правилата и законността са водещи. След това вече идват общите ни интереси в сферата на бизнеса.

 

 

В момента имаме безпрецедентна криза. Когато бях в Украйна го видях от първо лице – ракети прелетяха над българската делегация и се взривиха в жилищна сграда на 500 метра от нас.

 

 

Едно е да го виждаш по телевизията, друго е когато се случи съвсем реално пред вас. Невинни хора умират заради агресията на един диктатор. Ние влязохме с обещанието за антикорупция.

 

 

 

Това, което не знаех е, че антикорупцията е ограничаване на чужди влияния върху България, в частност Русия. Това каза министър-председателят Кирил Петков, пише dariknews.bg.

 
Реално едни и същи хора са готови, както да предадат националния си интерес, така и факта, че обществените ресурси трябва да бъдат използвани за обществени нужди, смята премиерът.

 
„Нашата голяма задача е да продължиме битката срещу антикорупцията, защото тя се оказа по-голяма от националната битка. В битката с корупцията ние трябва да работим заедно и това е единственият начин да успяваме.

 

 

 

Ако не си подаваме ръка в трудни моменти, битката може да бъде загубена, ако бъдем отцепени един по един – на ниво Европа, на ниво България – САЩ, на ниво НАТО“, каза още той.

 

 

Петков благодари за подкрепата „когато като оръжие използваха газа и когато едностранно беше прекратена доставката на газ за Бълария“.

 
Петков определи като политически инструмент прекъсването на руския газ за България, въпреки че страната ни е изпълнила всички условия по договора.

 

 

More in Политика

глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024
грозев

Преследваният от шпиони на Кремъл Христо Грозев оплю Русия пред форума на НАТО, а проксита и агенти дебнат навсякъде

май 26, 2024
445220310_7986523271400555_6208818991686581076_n

Военният Запрянов козирува на форум на НАТО в София: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

май 25, 2024
turski-potok

По заповед на САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

май 25, 2024
радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024