СВЯТ

„Ню Йорк Поуст“: От какво най-много се страхува Байдън от Путин

„Ню Йорк Поуст“: От какво най-много се страхува Байдън от Путин

ot-kakvo-nai-mnogo-se-strahuva-baidan-ot-putin-1

 

 

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин на практика контролират външната политика на Вашингтон. „След решителните действия в Крим, Москва засили позициите си на международната арена и може да диктува условията на Запада“, пише колумнистът на New York Post Дъглас Мъри.

 

 

 

Според Мъри, тази ситуация в САЩ е причинена от страха на американския лидер Джо Байдън, че руският президент може да реагира на санкциите. „Всичко се случва поради нашия страх от ответните действия на Путин, които вероятно ще бъдат по-разрушителни за нас, отколкото за Руската федерация“, се казва в статията.

 

 

 

Освен това той обръща внимание на независимата политика на Китай, която преследва собствените си цели и не се съобразява с НАТО.

 

 

Изданието посочи и провала на санкционната война срещу Москва. „Владимир Путин прекрасно знаеше до какво ще доведат икономическите ограничения срещу Русия и затова не се страхуваше от тях. Той знаеше, че санкциите ще доведат до повишаване на цените на енергията“, пише в публикацията.

 

 

Западните страни наложиха санкции срещу Русия заради Украйна. Редица компании обявиха оттеглянето си от руския пазар и затваряне на производствени мощности в страната. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че компаниите, които отказват да работят с Русия, са го направили под огромен натиск, но Русия ще реши всички проблеми с икономиката си, които Западът ѝ създава.

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия за Запада и санкциите са нанесли сериозен удар на цялата световна икономика. Според него, основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора.

 

Факти бг

СВЯТ

More in СВЯТ

москва1465967952-gettyimages-474777991

Страните, които първо щяла да удари Русия, ако Западът позволи на Украйна да изстреля ракети във вътрешността й

май 25, 2024
песковphp386zja_559x345

Кремъл опроверга „Ройтерс“: Информацията не е вярна. Путин е готов за преговори, но ако това доведе до постигане на целите ни в Украйна

май 24, 2024
1010x570

Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

май 23, 2024
карта

Става напечено! Разрешиха ли САЩ на Киев да удря с US оръжие територията на Русия?

май 23, 2024
военни

Започва ударно връщане на казармата в Европа, в 11 страни от ЕС тя е задължителна

май 23, 2024
fbr-e-planiralo-ubiistvoto-tramp-po-991

Американски конгресмен: ФБР е планирало убийството на Тръмп по заповед на Байдън

май 22, 2024