Европа

Финландия въстана срещу западните санкции към Русия! 600 трактора блокираха Хелзинки (видео)

Финландия въстана срещу западните санкции към Русия! 600 трактора блокираха Хелзинки (видео)

1457708148_4203226

Няколко хиляди финландски фермери излязоха на протести срещу санкциите срещу Русия и блокираха центъра на Хелзинки с около 600 трактора.
Фермерите търпят огромни загуби заради санкциите и настояват те да бъдат отменени.
Просто поредното доказателство, че „мнението“ на държавите в Европа, в лицето на шепата УПРАВЛЯВАЩИ, се разминава сериозно с мнението на съответните НАРОДИ.
Щото единствената причина ЕС да наложи санкции на Русия е само и единствено щото така наредиха от Вашингтон. Всякакви други оправдания са пълни глупости. Ама демокрацията, ама свободата, ама горките и бедни украинци …. те украинците станаха още по-бедни точно след като решиха да късат с Русия, заради обещанията за манната небесна от ЕС, откъдето им показаха един гол … и дотам. Но пък Брюксел продължава да използва именно Украйна като оправдание за санкциите.


После от САЩ просто ще кажат, че Русия не изпълнява Минските споразумения и затова санкциите автоматично ще се подновят (удължат), ако трябва ще се наложат и нови. А Меркел и Оланд ще кимат одобрително.
Ама доказателство, че Русия нарушава споразуменията, как, кога … няма нужда. Достатъчно е само САЩ да каже, че Русия ги нарушава и толкова.
Не вярвате? Ми само си пуснете произволен брифинг на американския Държавен Департамент. Техните говорители отправят поредното обвинение към Русия (или каквато и да е друга тема, свързана с обвинение към някого в нещо и как САЩ са прави), някой журналист с топки ги пита „Ама дайте доказателство в подкрепа на твърденията си. Вие само казвате това и онова, не не давате нито едно доказателство“. Тогава говорителите просто казват „Не мога да ви дам подробности, защото тече разследване/важно е за националната сигурност. Отговорих ви на въпроса. Следващия?“
Буквално. И не само Псакито отговаряше така. И заместничката и, и сега някъв пендел – същото.

Владимир Мицов

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024