Европа

Скандал! Кристалина Г. пилее парите на данъкоплатците, гърми британският The Sun

Скандал! Кристалина Г. пилее парите на данъкоплатците, гърми британският The Sun

kristalina-georgiewa

Гафове в Европейския Съюз. Този, който не успя да спре пилеенето на парите на данъкоплатците, си пътува из целия свят, пише в свой убийствен коментар за еврокомисарката ни Кристалина Георгиева британският в. The Sun.

Обикаляйки из света, Кристалина Георгиева, се грижи за 112 милиарда от бюджета на ЕС. Кой обаче плаща за нейните пътувания?

На фона на всички разходи на ЕС, в последните седем месеца еврокомисаря Георгиева, предприема чуждестранни пътувания до места, като Дубай, Етиопия, Вашингтон и Ню Йорк  и други.

Междувременно на тези събития, за дълбок срам на ЕС, одитори докладваха за грешки на обща стойност  6.41 милиарда евро в сметките за 2015 година.

През ноември Георгиева, заместник-председателя на Европейската комисия, отговаряща за бюджета и човешките ресурси, отбеляза, че „парите на ЕС принадлежат на гражданите и всички от комисията им дължат това, всяко евро да бъде точно и добре похарчено“.

Спряганата като бъдещ генерален секретар на ООН Георгиева обаче притежава собствен екип от 16 лакеи и наема къща под наем на стойност повече от 255 510 евро годишно.

На фона на всички тези удобства се нареждат и пътуванията на еврокомисаря до различни точки на света, като най-впечатляващи са 4-те й посещения в Ню Йорк и 17 дневния престой във Вашингтон.

От юни миналата година Георгиева също е посетила Люксембург два пъти, Париж, Австрия, Женева, Испания, Лондон, Гърция, ОАЕ, и Етиопия.

Junker_2724059a

Въпросът за пътуванията на Кристалина Георгиева, бе повдигнат пред Европейската комисия от евродепутатът  Дейвид Кембъл Банерман, като той отбеляза, че изглежда странно, член на Комисията за бюджет и човешки ресурси да лети до Ню Йорк, Вашингтон и Етиопия, за да изпълни задълженията на кабинета си. Като допълнение на въпроса си, Банерман допълни:

“Какво друго може да се  направи с човешки ресурси или  бюджета – освен това, тези пари  да се харчат?”

Източници: The Sun, BPost

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/politics/6978047/Bungling-globetrotting-Eurocrat-blows-cash-on-foreign-trips-to-meet-celebs.html

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024