Политика

Валерия Велева: Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента, а Нинова…

Валерия Велева: Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента, а Нинова…

130887_660_370
Смятам, че госпожа Йончева трябва да се окаже от мястото си европарламента. Тя трябва да поеме отговорност за тази изборна загуба. Тя се оказа неподготвен политик, нейна е една огромна част от загубата на тези избори. Тя не е и разследващ журналист – нито едно нейно разследване не завърши докрай.
Може би самата тя се е надценила – трябва да си знаеш пределите, значи самата ти си надценила. Такава оценка за участието на Елена Йончева в кампанията за евроизборите направи гл. редактор на „Епицентър“ Валерия Велева в изборното студио на Канал 3.
„Азбучна истина е, че 3-4 дена преди избори не се вадят компромати, негативни кампании – за зайчарник, за къщата в Барселона. Елена Йончева повтори грешката на Петър Стоянов, когато той извади компромат и загуби изборите (срещу Първанов). И това бе казано на Елена, защото изборите са емоция.
В момента, в който Борисов влезе на терена и разчисти всички останали, и жените започнаха да му се хвърлят, не можеш да вадиш нещо негативно, с агресия“, сравни Валерия Велева.
Според нея, обаче, лидерът на БСП Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. „Не смятам защо Корнелия Нинова трябва да си подава оставка, защото това означава разпад на БСП. Вътрешната опозиция срещу нея е много креслива и яростна, но тя си няма лидер. Ако Нинова излезе от играта, ще се случи това, което стана с десницата след Иван Костов“, категорична бе Валерия Велева.
Журналистът Юлий Москов добави: „Валерия е права, но просто трябваше да продължи още малко: без Корнелия Нинова с БСП ще се случи това, което тя каза; а с Корнелия Нинова ще се случи абсолютно същото. В абсолютна безизходица са!
Ако попитате ГЕРБ тази вечер, те ще кажат – Корнелия Нинова завинаги (начело на БСП – бел. ред.)! Напълно сгрешена политика на БСП от 2 г. насам; напълно сгрешен кадрови подход; напълно сгрешена организационна дейност.
Партията е разделена и то непоправимо. И ако трябва на себе си да кажа какъв е резултатът в днешните избори във вътрешен план – днешните избори окончателно доказаха, че БСП не е алтернатива и никога няма да стигне до властта“, отсече бившият главен редактор на в. „Стандарт“ и на „7 дни спорт“.
Канал 3

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024