Политика

Борисов хвали родното МВР пред Урсула: За първи път не знаем кои са жертвите, а стигаме до убийците!

Борисов хвали родното МВР пред Урсула: За първи път не знаем кои са жертвите, а стигаме до убийците!

 

урсула156708481215235

 

 

 

Премиерът Бойко Борисов посрещна в София новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата направиха изявления пред медиите в Министерския съвет, като въпроси не можеха да се задават.

 

 

 

Обяснението на Борисов бе: „Няма да има въпроси, защото може… не за друго, а да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което още не е в цялостния вид договорено. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви обещавам, че тя скоро пак ще дойде в България – вече когато имаме и подредена комисия, така че да зададем и други въпроси.”

 

 

 

Една от анонсираните теми на разговорите е около разпределението на ресорите на държавите от Европейския съюз в новата Еврокомисия.

В изявлението си Бойко Борисов неочаквано обърна внимание и на новоразкрито престъпление у нас: „Вчера успяхме да разкриеме убийците, така че да поздравя и колегите от полицията. Криминалистите изключително добре работеха! Изключително добре, търпеливо… И за първи път имахме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнеме първо до убийците. Така че и прокурорите работиха много добре.”

 

 

 

Думите на Борисов предизвикаха тънък смях у част от журналистите.

 

 

 

Преди това българският премиер отправи „хипотетичен упрек” към нашите медии. По повод решението великобританският парламент временно да не работи Бойко Борисов обяви: „Не знам дали Великобритания ще участва с комисар или не. Това, ако в България се случи, да затворя парламента, представяте ли си какво ще пишете вие! За каква диктатура, Наде (не е ясно към кого се обръща – б.а.), ще се пише. Като във Великобритания. То ще бъде чудо. И сигурно всички неправителствени организации ще дойдат да питат защо е затворен парламентът, но явно е по-различен начин свободата на медиите и свободата на изразяване… се приема, нали, и в Европейския съюз…”

 

 

 

Направи впечатление, че от самото начало Борисов и фон дер Лайен фамилиарничеха, като си говореха на „ти” и на малки имена.

 

 

 

Българският премиер описа шефката на Еврокомисията като голям свой приятел. Тя пък му благодари лично, че е получила подкрепа за избора й на поста.

 

 

 

Урсула фон дер Лайен похвали България за инвестициите в образование и в заплати на учителите.

Според нея в момента у нас ръстът на брутния вътрешен продукт бил рекорден. Това обаче не е вярно и не е ясно кой е подвел шефката на ЕК.

 

 

Бойко Борисов поиска западът да инвестира „много пари” в държавите от бившия социалистически блок.

 

 

 

„Важни са хората. Централна и Източна Европа имат огромен потенциал. Много мозъци или много хора от всички бивши страни на социалистическия лагер и от Балканите отидоха да работят на запад. С една дума сега западът е длъжен да инвестира много пари – отново да повишихме квалификацията, конкурентоспособността на държавите от Централна и Източна Европа и Балканите”, аргументира се Борисов.

 

Флагман

Политика

More in Политика

445220310_7986523271400555_6208818991686581076_n

Военният Запрянов козирува на форум на НАТО в София: Кремъл има намерение директно да повлияе на изборите

май 25, 2024
turski-potok

По заповед на САЩ служебният кабинет подготвя спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

май 25, 2024
радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024