Европа

Хибридно от Newsweek: Путин готви тайно преврат на Ангела Меркел!

Хибридно от Newsweek: Путин готви тайно преврат на Ангела Меркел!

putin_merkel
Русия насочва силите си към дестабилизация на Германия – така в стила на хибридната война и конспирацията американското сп. Нюзуик прави сензационни „разкрития“ и „заключения“ около бъдещето на Германия, канцлера Меркел и ЕС като цяло.

По данни на изданието стопанинът на Кремъл и бивш агент на КГБ Владимир Путин е задействал таен план, чиято крайна цел била сваляне на канцлера на Федералната република Ангела Меркел от власт.
„Падането на Меркел ще се отрази негативно на целия Европейски съюз и вероятно може да има ефекта на доминото“, казва специалист пред медията.
„Нюзуик“ посочва, че според доклад на германската служба на за защита на Конституцията през последните две години се наблюдава засилване на активността на агентите на Москва във Федералната република. „Това е част от хибридната война“, допълват авторите на материала.
В статията се посочва, че Москва използва и имигрантите в Германия от Русия и другите бивши републики на СССР, които са пристигнали във Федералната република поради немския си произход. „Путин добре използва бившите притежатели на съветски паспорт, като бойци на фронта на хибридната война“, коментира още „Нюзуик“.

Източник: Newsweek

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024