Личности

Мадлин Олбрайт: Руснаците нямат демокрация, затова се намесват в нашата!

Мадлин Олбрайт: Руснаците нямат демокрация, затова се намесват в нашата!

МАДЛИН ОЛБРАЙТ: Не считам, че можем да игнорираме казаното от нас в самото начало, а именно това, че изтичането на информация се контролира от Русия. 17 члена на разузнаването потвърждават този факт, че информацията постъпва от Русия.
Всъщност, Русия прави това, което по-рано не се е извършвало никога — намесва се в нашия изборен процес. Както знаете, немалка част от моя живот проведох, наблюдавайки случващото се в СССР и Русия. Това, което се случва днес, е просто поразително, това е вмешателство в нашите демократични дела.
Случи се следното. В СССР по-рано се използваше прекрасният термин — «полезен идиот». Считам, че Тръмп попада под това определение за хора, които ги манипулират, в това число руснаците, а те на свой ред се опитват да се намесват в нашите демократични процеси, защото самите те нямат демокрация.
Едно от тези публикувани писма — откраднати писма — е от март 2015 година, когато Хилъри Клинтън за първи път се сблъсква с проблема да обяснява ситуацията със своя частен сървър. Това се случва в Съвета за сигурност към ООН, хората й даваха въпроси по темата. Всички ние — тези, които бяхме там в момента, а по-късно и коментаторите — казахме, че тя по този начин е показала ужасния си облик.

След това една от привърженичките на Хилъри Клинтън написа на Джон Подеста:«Не знам как ще се развие тази история. И това е добре».

На което Подеста отговори:«Те ще обсъждат темата за сървъра, но това ще ни върне към въпроса за Бенгази, което е добре за нас».

В този момент — месец преди тя да бе заявила участието си в изборите, — би било голямо облекчение, ако тя бе разрешила проблема. Сега темата за частния сървър и електронните писма ще я следват по петите до самите избори.
 
МАДЛИН ОЛБРАЙТ: Преди всичко тя се извини и заяви, че е направила грешка. Но считам, че трябва да се обърне внимание на следното: откъде идва това изтичане на информация и как се използва тя. Отчитайки вмешателството на чужда държава в нашата система и факта, че Тръмп призова Русия да се намеси, аз като човек, заинтересован от нашата политика, от нашата безопасност, съм абсолютно сигурна, че ние трябва да се концентрираме върху следното: какво се случва тук.
Това е проблем на националната сигурност — предвид това, че Русия всъщност участва в нашия демократичен процес, който ни е толкова скъп. А Тръмп е част от руския план или просто е попаднал в капан, защото той говори за манипулации в изборния процес и  прави различни изявления за натиск върху избирателите.
Никога не съм виждала такова взаиморазбиране между руското ръководство и кандидат за президент на САЩ. Твърдя, че точно над това трябва да се замислим: какво се случва тук? По време на брифингите, касаещи разузнавателните данни, на Тръмп бе съобщено с какво се занимава Русия. А той й партнира, вместо да се разтревожи за  американската демократична система.
 В ефир на 24 октомври 2016 година.
Нюз фронт

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023