Анализи

The Wall Street Journal:„Разложението на американската управляваща класа” !

The Wall Street Journal:„Разложението на американската управляваща класа” !

„Защо Путин смята, че те се разлагат, че са морално опустошени и са станали несериозни хора? r Jук е най-ужасното: защото той ги познава!“, пише Пеги Нунан.

 %d1%83%d0%be%d1%80%d1%81%d1%8218d7e5c9e38ad9811164d562be834922_l

„Ако американските разузнавателни служби са прави и руският лидер Владимир Путин се е внедрил в президентските избори в САЩ, това е абсолютно ужасно, това свидетелства за пълно неуважение. А последиците от това ще са просто колосални“. Така започва текста на наблюдателят на The Wall Street Journal, Пеги Нунан.

Според авторката, „ако Русия наистина стои зад изтичането на елетронните писма на функционери на Демократическата партия“, то Путин вероятно се е ръководил от няколко причини. „Но най-страшната причина е, че той смята, че днешната класа на политическото ръководство на Америка е напълно разложена и не заслужава традиционните дипломатическите норми и ограничения. Според Путин, тази класа заслужава това, което й се случва“ казва тя в статията си.

„Защо Путин смята, че те се разлагат, че са морално опустошени и са станали несериозни хора? Тук е най-ужасното: защото той ги познава!“ продължава още авторката.

Нунан припомня за „сделката с Uranium One“, когато канадски бизнесмен убеди Бил Клинтън да му помогне да завладее урановите рудници в Казахстан.

„Наскоро бизнесменът дари на фондацията Клинтън 31 милиона долара и обеща още 100 млн. Uranium One придоби голяма собственост в Съединените щати. Една руска компания искаше да го купи. Сделката е трябвало да бъде санкционирана от правителството на САЩ, включително от държавният секретар Хилъри Клинтън“.

Според авторката, „Фондация Клинтън” е получила още повече пари от Uranium One. „Г-жа Клинтън е одобрила сделката. Сега „големи обеми американски уран всъщност принадлежат на Русия“, казва Нунан.

Журналистът Питър Швайцер също пише, че Хилъри Клинтън се застъпва за руско-американската инициатива в областта на технологиите и е намерила за нея американски инвеститори. „60% от заявените 28 „ключови партньори“ са обещали финансови вноски към Фондация Клинтън. Дори руските инвеститори са отворили портейли“ пише Нунан.

Междувременно ФБР смята, че руските партньори са се стремили „да получат достъп до засекретени, поверителни и развиващи се технологии“, цитира журналистката хора от службата.

„Какво мнение да има Путин за американската политическа система и нейните основни фигури, знаейки всичко това и досещайки се за истинските приоритети на г-жа Клинтън? Какво да изпитва – презрение?“.

Нунан продължава: „Има обвинения, че компаниите на Тръмп са свързани с могъщите руски финансисти. Ние знаем, че някои от неговите висши съветници са имали бизнес отношения с Русия или със свързани страни и лидери“.

„Какво да мисли за това Путин? Може би да започне да се забавлява, причинявайки ни неприятности и дори да се опита да разбие резултатите от изборите? Ще видим“ пише накрая на материала си авторката.

„Най-опасното нещо е, че Путин и евентуално и други световни лидери не изпитват уважението към морала, патриотизма и великодушието на нашите лидери“ счита Нунан. „Хрушчов уважаваше Джон Кенеди, а Горбачов почти благоговееше пред благородството и идеализма на Рейгън. Сега, без значение кой ще спечели изборите, ние може да се озовем в друго пространство – не така величествено и много по-опасно“, завършва материала си американската журналистка.

NBOX.BG

http://nbox.bg/world/item/38390-the-wall-street-journal-razlozhenieto-na-amerikanskata-upravlyavashta-klasa.html

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023