Личности

Найджъл Фараж: Ако Марин льо Пен стане президент на Франция, с ЕС е свършено!

Найджъл Фараж: Ако Марин льо Пен стане президент на Франция, с ЕС е свършено!

%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b6photo_verybig_1625840Новоизбраният лидер на ЮКИП Пол Нътъл и Найджъл Фараж

Бившият председател на „Партията на независимостта“ на Великобритания Найджъл Фараж заяви, че ако Марин льо Пен от партия „Национален фронт“ спечели на президентските избори във Франция през 2017 г., то Европейският съюз окончателно ще се провали, предаде Breitbart, цитиран от „Фокус“.

 Г-н Фараж, известен със своя евроскептицизъм, заяви, че на първи тур на президентските избори във Франция е за кандидата Никола Дюпон-Айнан от движението „Франция, изгрей!“ , но на балотажа със сигурно ще е за Марин льо Пен, за да сложи край на ЕС. „Познавам я. Тя е целеустремена. Но багажът на партийната ѝ история ѝ тежи“, заяви Фараж.

Създадена през 1972 г. от Жан-Мари льо Пен, бащата на Марин льо Пен, партия „Национален фронт“ има някои прекалено крайни политики, свързани с отричането на холокоста например и настоящият председател се опитва да изчисти имиджа на организацията, привличайки по този начин по-малко крайни последователи.

 „Никога не съм казвал лоши думи за Марин льо Пен, но не съм и казвал добра дума за партията ѝ и от тук положението става неловко“, заяви Фараж. Често политолозите определят „Националния фронт“ и „Партията на независимостта“ за крайнодесни, но между тях има редица различия, освен обединяващия ги евроскептицизъм. В Европейския парламент Фараж водеше групата „Европа за свобода и пряка демокрация“, докато г-жа Льо Пен води групата „Европа на нациите и свободата“.

Пол Нътъл беше избран за нов лидер на британската евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), предадоха световните агенции, цитирани от БТА.  Това показват обявените днес резултати от вътрешните избори на ЮКИП.

39-годишният Нътъл беше заместник-лидер на партията шест години, преди да подаде оставка през септември в обстановка на вътрешни борби в ЮКИП, след като британците гласуваха на референдум през юни за излизане на страната от Европейския съюз.

Той е спечелил подкрепата на 62,6% от съпартийците си.

По време на своята кампания бившият преподавател по история засегна необходимостта за обединяване на партията и заяви, че неговата роля ще е да следи за стриктното придържане на правителството към брекзит.

В ЮКИП избират лидер за втори път тази година. Предишният победител Даян Джеймс се отказа само 18 дни след поемането на поста. Фараж беше временно начело на партията до избирането на нов негов наследник.

Епицентър, Би ти ви

http://epicenter.bg/article/Naydzhal-Farazh–Ako-Marin-lyo-Pen-stane-prezident-na-Frantsiya–s-ES-e-svarsheno/115047/7/0

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023