тръмп- нов4785142

 

От Националното разузнаване на САЩ са убедени, че Русия е повлияла на американските избори. Само че Тръмп нарича тези твърдения „глупости“. Така той дискредитира американските тайни служби, посочва наблюдателят от „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Клаус-Дитер Франкенбергер, цитиран от Дойче веле.

Вероятно подобно нещо се случва за първи път: директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър потвърди в изказване пред Конгреса на САЩ, че зад хакерските атаки срещу Демократическата партия – а и не само срещу нея – стояла дългата ръка на Москва, направлявана от най-високите етажи на властта, разбирай: Владимир Путин. Въпреки това човекът, комуто предстои след броени дни да влезе официално в Белия дом като следващия президент на САЩ, нарича тези твърдения „глупости“.

Защо Тръмп отрича?

Така Доналд Тръмп дискредитира американските тайни служби – и то във времена на огромни заплахи, свързани със сигурността. Само че новоизбраният американски президент трябва да разбере, че скептицизмът и охулването са две различни неща.

Скептицизмът е позволен, дори необходим – както се видя и при войната в Ирак. Да охулваш и отричаш сляпо обаче е нещо съвсем различно – това подкопава доверието и дава козове на противниците. Да, разбираемо е, че Тръмп не иска да приеме факта, че Русия се е намесила в предизборната кампания в САЩ – във вреда на неговата опонентка Хилари Клинтън. Защото от това би пострадала неговата легитимност, а и възхищението му от Путин би придобило различно значение.

„Крайно време е да пораснете. Вече сте президент“ – така сегашният вицепрезидент Джо Байдън се обърна задочно към Доналд Тръмп. Трябва да признаем, че е прав.

ОТ ФОРУМА:

Първата работа на Тръмп, при влизане в длъжност като президент, е да разчисти на всякакво ниво ЦРУ и ФБР. Страшно некадърни служби, които всъщност не са заети с опазване на американските граждани, а с разни политически поръчки за неудобни по отношение демократите. Ако това той не го направи, значи е пак безсмислен обитател на Белия дом, като Обама.

Напротив тайните служби сами са се дискредитирали до такова ниво, че няма накъде дори това твърдение само по себе си ги прави тях смешни, първо, че са го допуснали и второ, че и сега няма никакви доказателства не случайно той подготвя яко уволнения именно в тея некадърници.

„Така той дискредитира американските тайни служби, “ Те сами отдавна се дискредитираха. Лъжата с ОМП-тата на Саддам никога няма да се забрави.

НЮЗ БГ

https://news.bg/int-politics/zashto-tramp-ochernya-taynite-sluzhbi.html