санкцииsankcii-42623-810x0

На 15 март Европейският съюз ще удължи с половин година санкциите срещу 146 граждани на Русия и на Украйна, а също така срещу 37 организации. Това съобщи пред ТАСС европейски дипломатически източник.

На заседание на 15 март Съветът на постоянните представители на страните членки на ЕС ще удължи с шест месеца „черен“ списък с руски и украински граждани, поясни източникът.

България, както може да се очаква, се е снишила и си мълчи. Явно комплексът на господари и васали още действа.

За последно ЕС удължи санкциите срещу Русия с половин година на 15 септември 2016 г. В списъка са включени имената на 146 души, включително на представители на руските власти, руски политици, бизнесмени и кадри на службите, а също така ръководители на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република.

Ударени са и 37 организации, включително военни и политически структури в Източна Украйна. Европейският бизнес няма право да поддържа контакти с тях.

Освен това ЕС е удължил до края на юни 2017 година икономически санкции срещу Русия, а до края на годината действат търговски и визови ограничителни мерки по отношение на Крим, което е част от стратегията на Брюксел да не признава присъединяването на острова към Русия.

В същото време западните експерти окончателно са се уверили, че състоянието на руската икономика се подобрява. Според анализаторите от агенция „Блумбърг“ тя е преминала към растеж, преодолявайки спада, пише Российская газета, цитирана от Фокус.
Ръстът в „нересурсните“ сектори на икономиката е приятна изненада за Русия, защото той е по-важен в дългосрочен план от ръста на цената на петрола. От „Блумбърг“ подчертавали, че преминаването на БВП към ръст е станало под влиянието на военните разходи и измененията на методологията на изчисленията.
През 2017 г. ръстът на икономиката се очаква да е около 2%. Според експертите ръстът ще стане по-висок, ако САЩ намалят санкциите .

ОТ ФОРУМА:

Както казах и преди много пъти вече на руснаците тези санкции им дойдоха като печалба от тотото…благодарение на санкциите руснаците възродиха родното си производство и това рано или късно щеше да даде резултати и вече дава…

…те и първолаците вече разбраха, че реално санкциите които САЩ наложиха са срещу ЕС, защото за САЩ …ЕС са икономически съперник…и американците дават мило и драго да цакат европейците както го направиха със санкциите срещу Русия…

Нюз БГ, СЕГА

http://www.segabg.com/article.php?id=845710

https://news.bg/world/es-udalzhava-sanktsii-sreshtu-rusiya-i-separatistite-v-ukrayna.html