Европа

Станишев: Убеден съм, че ЕС ще оцелее! Не можем само да искаме, трябва да имаме и своя принос! ВИЖТЕ РЕАКЦИИТЕ!

Станишев: Убеден съм, че ЕС ще оцелее! Не можем само да искаме, трябва да имаме и своя принос! ВИЖТЕ РЕАКЦИИТЕ!

ШЕФ74880_660_370.jpg.pagespeed.ce.KNYR-PcUYw
„Убеден съм, че Европейският съюз ще оцелее“, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев. „ЕС ще се промени и от нас зависи дали това ще се случи с нас или без нас, каза той в началото на форума „Европа на път“, който се провежда в София и е организиран от ПЕС. 
Думите му, както и участието във форума на Бойко Борисов и Симеон Сакскобургготски буквално взривиха форумите: Пак започваме с глупости и преливане от пустото в празното.  До кога така?
Според социологическите проучвания хората търсят сигурност, като в нея те включват и социалния смисъл, отбеляза Станишев.  Той посочи, че е нужна координация на политическите действия и износ на мир, иначе ще внасяме бежанци.

Дебатът за Европа на скорост, за парламента и еврозоната и преосмислянето на кохезионната политика са на дневен ред, каза лидерът на ПЕС.

В случая по-важното е къде сме ние, защото нашата политика не може да бъде сведена само до усвояване на еврофондовете, което се случваше в последно време, заяви още бившият премиер на България.

Той изрази становище, че не бихме могли да приемем Европа на няколко скорости, тъй като това би ни изпратило в периферията.

Станишев заяви позиция, че България трябва да има до ноември ясна и консолидирана позиция за бъдещето на Европа. Според него изключително важно е равноправното участие в интеграционното звено на ЕС. Най-важно според лидера на ПЕС е приемането ни в Шенген.

За влизането на България в еврозоната, Станишев подчерта, че трябва да имаме позиция, а не плаващи критерии, както и последователна и ясна политика.

Сергей Станишев се обяви за отстояване на принципа на солидарност в Европа, като това е двупосочна улица.

„Не можем само да искаме, трябва да имаме и своя принос“, посочи той и като пример даде опазването на външните граници на ЕС.

ЕС е политически съюз, а не пазар. Социалният модел не трябва да бъде разрушаван, каза още Станишев.

Политически опоненти сме заедно в тази зала – това е много важен символ, каза той като имаше предвид, че на форума участват още двама премиери – Бойко Борисов и Симеон Сакскобургготски. В името на националния интерес сме длъжни да намираме решения заедно, мисля че това е добър старт, каза още Сергей Станишев.

Всички заедно трябва да запазим и изградим бъдещето на ЕС, така че следващото поколение да живее по-добре. Това каза  Симеон Сакскобургготски, министър-председател на България (2001-2005), по време на дискусията „Европа отново на път“.
„Каква е Европа в момента? Последните месеци вече написах 20 – 30 съболезнователни адреса. Всяка сутрин се събуждаме с новините за десетки убити и ранени. И си говорим за причините, но не истинските, защото не са удобни политически. Сега всички се надпреварваме в това колко пари ще вложим във военните, вместо страните от ЕС да започнат да се защитават заедно“, заяви Бойко Борисов. 
от форумите:
Форума-„Европа на път“ само са пропуснали-отива на майната си !!!В една зала политически опоненти и Баце такива ласкави думи за Станишев ах и въх !!! Ми как няма да са заедно щом им наредят големите ИМ началници !!!??? А България плати прекалено голяма цена от натикването ни във Вавилонската блудницата наречена ЕС и надали скоро ще се компенсира това.Само дего не заявиха-сега колективна армия, утре колективно правителство , а малко по късно и световно такова каквато е и целта.Ма те Билдербергите са на сбирка но нищо по темата не се пише страх ли ги е някои що ли ?
Вие взехте 3 милиарда еврофондове, два вложихте, един окрадохте…
Боко взе 5 милиарда , два вложи, три окраде…Но на всеки вложен лев режеше лентичка!Там ви е разликата-вие дори не можете да направите една „дуннанма“ и да кажете какво сте направили!
Крайно време е да спрете да сте консуматори на фондовете.то само една шайка има достъп до фондовете.не се ли задавихте от тези фондове.Предпочитам да няма фондове,защото тези фондове отиват в джобовете на избрани.
Празнословието е патент на Станишев!

Какво ми обясняваш очевидни неща?!

Спрете да палите Близкия Изток и няма и Лондон да гори!

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024