768x432

След срещата си вчера с руския президент Владимир Путин, американският държавен глава Доналд Тръмп се срещна днес с дълъг списък световни лидери, включително британският премиер Тереза Мей и китайският президент Си Цзинпин.

Тръмп коментира, че е имал „страхотна среща“ с Путин, докато седеше до Тереза Мей в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, съобщава „Асошиейтед прес“.

Ограничения вкъщи не позволявали на Тръмп и Путин подобряване на отношенията

Ограничения вкъщи не позволявали на Тръмп и Путин подобряване на отношенията. Намесата на Русия в изборите в САЩ била „отрова“ за отношенията

Това бяха първите коментари на Тръмп за разговорите му с Путин, в които той повдигна въпроса за намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. и обсъдиха планове за прекратяване на огъня в Сирия.

Отбелязвайки своите „специални отношения“ с британския премиер, Тръмп заяви, че той и Мей работят по търговско споразумение, което той определи като „много, много голяма сделка, много мощна, страхотна сделка за двете страни„.

Противоречия относно срещата Тръмп - Путин

Противоречия относно срещата Тръмп – Путин

Тереза Мей беше първият чуждестранен лидер, който посети Тръмп в Белия дом след встъпването му в длъжност и той ѝ каза, че скоро „ще отиде в Лондон„, след като бъдат уточнени подробностите.

Независими търговски преговори между двете страни са възможност, след като Великобритания излиза от Европейския съюз – ход, който Тръмп подкрепи.

Дългият списък с срещи на Тръмп със световни лидери днес включва японския премиер Шиндзо Абе, президента на Индонезия Джоко Видодо и премиера на Сингапур Ли Сян Лун.

Той също така присъства на събитие за женско предприемачество с германския канцлер Ангела Меркел и други лидери, към което се присъедини неговата дъщеря Иванка Тръмп.

Нюз Бг

https://news.bg/int-politics/imah-strahotna-sreshta-s-putin-dovolen-tramp.html